16. nov. 2015
Af Ulrik Ulriksen

Prins Henrik passer på verdens næsehorn

Prins Henrik har solgt ud af sine skulpturer i den gode sags tjeneste
Prins Henrik har solgt ud af sine skulpturer i den gode sags tjeneste.
Foto: Jesper Sunesen / BILLED-BLADET
Prins Henrik er meget engageret i kampen for at redde næsehornet, der i dele af verden er ved at uddø som art. Nu har han helt konkret gjort noget for at støtte arbejdet for det smukke dyrs overlevelse.
Prins Henrik har i en længere periode haft sin bronzestøbte skulptur af et næsehorn på Galleri Nørballes 'Åbent hjerte'-udstilling. Her og på nettet har det været muligt at købe skulpturen, og overskuddet skulle efter prins Henriks ønske doneres direkte til verdensnaturfondene WWF, der kæmper for at undgå udryddelsen af de værst truede næsehornsarter.

Helt fantastisk salg

Der er lavet 99 bronzeafstøbninger af prinsgemalens næsehornsskulptur, og nu er alle blevet solgt. For prins Henrik er det helt fantastisk. - Jeg syntes, dette var en god mulighed for at bruge kunst til at sætte fokus på næsehornet, som er et meget truet dyr. Jeg er netop hjemvendt fra en rejse til Vietnam sammen med WWFs generalsekretær, hvor vi så skelettet af Vietnams sidste næsehorn, der blev fundet dræbt for fem år siden. Det var meget sørgeligt at se, sagde prinsgemalen, der dog også ser et håb for den fascinerende art, som han vil gøre alt for at passe godt på.

Donerer næsten 200.000 kroner

Der lever således stadigvæk næsehorn i Himalaya-området, omkring Indien og Nepal, i Indonesien og i Afrika. - Dem skal vi passe på. Jeg er glad for, at mine skulpturer er solgt, og jeg nu kan give WWF næsten 200.000 kr. som bidrag til deres vigtige arbejde for at redde næsehorn, lød det fra prins Henrik i forbindelse med donationen.

Læs mere om: