Tirsdag, 10. november 2015 — af Henrik Salling

Prins Henrik så på aber i Vietnam

Prins Henrik var i Vietnam med WWF
Verdensnaturfondens Gitte Seeberg ledsagede prins Henrik på turen til Vietnam.
Foto: Charlotte Brix Andersen / WWF
Det blev et glædeligt gensyn med Vietnam, da prins Henrik vendte tilbage til landet, hvor han selv har boet som ganske ung.

Prins Henrik var på hjemmebane, da han for besøgte Vietnam, og han foretog rejsen i sin egenskab af præsident for Verdensnaturfonden. Formålet med rejsen var blandt andet at besøge skovområder og parker.

Prinsgemalen havde på rejsen til Vietnam ledsagelse af generalsekretær Gitte Seeberg og rejsens første besøg var i Cat Tien nationalpark i det sydlige del af landet.

Her besøgte prinsgemalen Ta Lai Langhuset. Huset er et øko-turismeprojekt, der skal beskytte naturen og dyrene og samtidig sikre et indkomstgrundlag for de lokale. Verdensnaturfonden har været med til at realisere projektet i samarbejde med de lokale myndigheder, lokalbefolkningen og en virksomhed. 

Prins Henrik: En stor oplevelse

- For circa 20 år siden besøgte jeg Cat Tien nationalpark. Jeg så faktisk et næsehorn dengang. Det var en meget stor oplevelse, som jeg aldrig vil glemme. I dag kan jeg se, der er gjort mange fremskridt for at beskytte naturen og dyrene siden dengang, fortæller prinsgemalen, som dengang var så heldig at se et vildt næsehorn.

- Men det er meget trist, at næsehornet ikke lever her længere. Det er vigtigt, at WWF fortsætter arbejdet med at beskytte naturen og dyrene i samarbejde med de lokale befolkningsgrupper, siger prinsegegalen, som under opholdet sejlede i kajak og fik lejlighed til at høre om dengang Java-næsehornet levede i nationalparken. Prinsgemalen fik ligeledes forevist skelettet af det sidste næsehorn, der blev fundet dræbt i 2010.

Under rejsen besøgte Prinsgemalen også det beskyttede skovområde Son Tra i den centrale del af Vietnam. I skovområdet lever omkring 200-300 kostumeaber.

Prinsgemalen tilbragte de første fem år af sit liv i Vietnam, det daværende Fransk Indokina, hvor faderen varetog familieinteresserne i de industriforetagender, som farfaderen havde grundlagt ved århundredeskiftet.

I 1939 vendte familien tilbage til Cahors.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden