Prins Henrik udkommer på musik-cd

Prins Henrik

Prins Henrik

Foto: Hanne Juul/BILLED-BLADET

Herboende landsmand glæder sig til at overrække Prins Henrik en ganske særlig fødselsdagsgave.

Torsdag, 24. maj 2012 - af Jan Bergman

At dronningens mand er en alsidig og kreativ mand, kommer næppe bag på de fleste, og ligesom sin hustru regenten, er prinsgemalen en mand med mange jern i ilden.

Således kan 46-årige Claude Chichon se frem til at overrække prins Henrik en ganske særlig fødselsdagsgave i anledning af prinsens 78-års fødselsdag den 11. juni.

Claude Chichon har nemlig sat nogle af prinsgemalens digte om kærlighed, ensomhed og døden i musik på cd'en "La Sirène".

Claude Chichon, der siden 1986 har boet i Aarhus, har fået prinsgemalens velsignelse til at lave cd'en, og det begejstrer naturligvis prins Henriks landsmand.

- Det bliver ikke meget større. Det er en meget stor ære for mig at få lov til at arbejde med prinsens digte. Og samtidig er det også en stor chance for mig som musiker, siger Claude Chichon til Århus Stiftstidende.

Planerne om en cd baseret på prins Henriks digte tog for alvor fart, da Chichon i forbindelse med foreningen Alliance Francaise i Aarhus' 100-års jubilæum sidste år hørte prinsgemalen læse nogle af sine udgivne digte op.

13 numre i alt er det blevet til, og næste onsdag får Prins Henrik igen mulighed for at smuglytte til det færdige produkt. Her er Chichon og Bosnjak inviteret til at underholde, når Verdens Naturfonden på Fredensborg Slot markerer Prins Henriks 40-års jubilæum som præsident.