17. jun. 2020
Af Marianne Singer

Prins Henriks pikante skulpturer: Det blev de solgt for

Der blev budt løs, da Auktionshuset Bruun Rasmussen onsdag havde prins Henriks fascinerende skulpturer til salg i København.

Interessen var stor i både salen, online og over telefonen, da prins Henriks smukke og pikante skulpturer kom under hammeren hos Bruun Rasmussen Kunstauktioner.

De 19 værker, der bliver beskrevet som en hyldest til livet og fantasien, endte med at indbringe i alt 1.652.000 kroner.

Flere af skulpturerne blev solgt over vurdering, blandt andet var bronzeskulpturen "Kvinde med fallos" vurderet til mellem 40.000 og 50.000 kroner, men endte med at blive solgt for 92.000 kroner.

Direkte fra prins Henrik

Skulpturerne, der var vurderet til mellem 30.000 kroner til 350.000 kroner, stammer fra en dansk privatsamling og er blevet erhvervet direkte fra prins Henrik.

”På auktionen giver vi et interessant indblik i en mindre kendt side af Prins Henriks virke. De udbudte værker vidner om hans vidtfavnende ouevre, der spænder over alt fra naturalistiske skildringer af mennesker over figurative fabeldyr til stram abstraktion,” lød det fra Niels Raben, leder af afdelingen for moderne kunst hos Bruun Rasmussen, i pressemeddelelsen om auktionen.

GALLERI: Prins Henrik skulpturer på auktion 2020 (Foto: ALLER MEDIA/PR)

Læs mere om: