10. jun. 2020
Af Trine Larsen

Prins Joachim får nyt job: Læs her, hvad det er

Prins Joachim i Paris
Foto: Mikael Rieck
Prins Joachim, der netop nu er ved at færdiggøre sin undervisning på Ecole Militaire i Paris, som dermed giver ham en af de største og mest prestigefyldte uddannelser indenfor militæret, bærer nu frugt. Prinsen har fået nyt job, det bekræftes af Forsvarsministeriet.

Prins Joachim har fået nyt job. Fra 1. september bliver prinsen forsvarsattaché i Paris, hvor han skal fungere som bindeled mellem det danske og franske forsvar.

Prins Joachim, der netop har afleveret sin eksamensopgave på Ecole Militaire om det dansk-franske millitære samarbejde begynder sit nye job 1. september. Prinsen har skrevet en tre-årig kontrakt, der kan forlænges, og skal derfor sammen med hustruen prinsesse Marie og parrets to børn, prins Henrik og prinsesse Athena, til at forberede en mere stabil hverdag i den franske hovedstad.

Prins Joachim har i forevejen en lang militær karriere bag sig og bliver med den nye stilling i Paris udnævnt til Brigadeganeral og kommer til, fra sit kontor på Den Danske ambassade i Paris til, at referere direkte til Forsvarsministreriet.

Prinsen vil stadig modtage sin apanage fra Danmark, men vil der imod ikke få løn for sit arbejde som forsvarsattaché.

Læs mere om: