19. nov. 2015
Af Henrik Salling

Prins Joachim hyldede kreativitet

Prins Joachim
Prins Joachim
Foto: Birger Storm
Prins Joachim deltog i stor prisuddeling på Arkitektskolen i København, hvor det vrimlede med kreative iværksættere fra hele verden.

Det var prins Joachim, som i år fik æren af at uddele præmier til kreative ildsjæle, som de sidste tre dage har udvekslet erfaringer som iværksættere. Det skete på Arkitektskolen på Holmen i København, hvor kombattanter fra mere end 40 forskellige lande kæmpede om de eftertragtede priser.

I løbet af de tre hektiske dage har de kreative iværksættere leveret indspark og ideer til en international jury bestående af blandt andre danske Christian Stadil fra Hummel.

Og kulminationen på det hele var naturligvis, da prins Joachim løftede sløret for vinderen af konkurrencen og et større kontant beløb til brug for videreudvikling af ideen.

Vinderen af verdensmesterskaberne i kreativt entreprenørskab 2015 blev firmaet BLITAB fra Østrig, som løb med førstepladsen for en speciel tablet udviklet til blinde.

Genialt påfund

Prins Joachim var meget begejstret for vinderens geniale påfund.

- Dette er så banebrydende og nyt. Den teknologi, som vi andre har nydt, siden det visuelle blev en del af først telefonen og siden ved iPads, er aldrig kommet synshandikappede til gode. Af den simple årsag, at man ikke har kunne lave noget, som passede til blindskrift. Nu er der nogen her, som bogstaveligt talt både har set lyset, men som også har opfundet den dybe tallerken, fortalte prins Joachim.

Efter prisoverrækkelsen blev prins Joachim fotograferet med de østrigske vinderne fra BLITAB, Kristina Tsvetanova og Slavi Slavev.

Læs mere om: