Mandag, 10. september 2012 — af af Henrik Salling

Prins Joachim i Afrika - dag 11

Prins Joachim
Prins Joachim besøger her en privatskole, der ikke helt lever op til standarden hjemme i Danmark.
Foto: Henrik Salling
Prins Joachims store Østafrika-rejse er nået til vejs ende. Læs, hvad BILLED-BLADETs udsendte fortæller om den sidste dag.

Turen til Afrikas østkyst lakker mod enden, og dagen i dag sluttede turen flot af. Blandt andet med et besøg til området omkring Athi River, hvor et Grundfos-støttet vandprojekt forsyner 3.500 mennesker med pålidelig vandforsyning. Systemet kaldes Grundfos Lifelink, og en boring 160 meter ned i undergrunden forsyner beboerne med rent vand, som de via deres mobiltelefoner køber.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Over 100.000 mennesker i Kenya har dagligt glæde af Grundfos' innovative systemer, hvor brugerne betaler cirka 15 øre for 20 liter vand. Indbetalingerne er med til at finansiere de vedligeholdelsesudgifter, der er på anlægget.

Prins Joachim fik også lejlighed til at besøge en privatskole i området, hvor skolestuerne er langt fra dansk standard.

Få BILLED-BLADET hjem til dig
Se alle vores tilbud her!
Få BILLED-BLADET hjem til dig Se alle vores tilbud her!

For hele delegationen bliver det vemodigt, når vi senere i aften vender snuden mod København.

Overalt, hvor vi er kommet frem, er vi blevet mødt af smilende og imødekommende mennesker, som ser en fremtid i deres land og deres eget liv.

For prins Joachim var det endnu en tur i Cares tjeneste, og under hele rejsen har vi oplevet en engageret prins Joachim, engagerede Care-medarbejdere og medarbejdere ved de danske ambassader, som sammen med de lokale indbyggere har gjort turen til et varigt minde på krop og sjæl.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden