2. sep. 2012
Af af Henrik Salling

Prins Joachim i Afrika - Dag 2

Prins Joachim
Der overgik prins Joachim en stor ære, da han i Tanzania blev optaget som ”ældre” og dermed vis af masaierne.
Foto: Henrik Salling/BILLED-BLADET
Prins Joachim blev udnævnt som en af de ”ældre”. En stor ære ifølge masaiernes tradition.

Dagen i dag bød på store oplevelser for både prins Joachim og resten af delegationen fra hjælpeorganisationen Care, som i øjeblikket gæster Tanzania. Senere på ugen går turen til Kenya.

Fra morgenstunden var kursen sat mod en mindre enklave af lerhytter, hvor en stor gruppe af masaier havde taget opstilling for at modtage hædersgæsten.

Mange var kommet dertil efter mange timers vandring for ved selvsyn at se den høje prins fra det høje nord, der som altid udviste stor interesse for de lokales levevis.

Masaierne kvitterede for det fornemme besøg med gaver og en stor udnævnelse. Prins Joachim blev nemlig udnævnt som en af de "ældre". En stor ære ifølge masaiernes tradition.

Care støtter masaierne i deres fortsatte ønske om at vandre med deres hjorde, og der blev kvitteret med højlydte klapsalver, da Joachim kunne annoncere, at der ville blive igangsat boring til en brønd.

Masaierne vandrer dagligt mange kilometer for at skaffe brænde og ikke mindst vand til deres dyr og til de daglige fornødenheder. Så derfor er en brønd en vigtig foranstaltning for at gøre livet lidt nemmere for disse mennesker.

Efter frokost aflagde prinsen et besøg langt ude på savannen, hvor han ved selvsyn kunne se, at Cares projekter bliver ført ud i virkeligheden.

En gruppe af lokale mødes hver uge for at spare op sammen. En såkaldt spare/lånegruppe. Princippet er, at hvert medlem afleverer det beløb, de kan undvære. Senere i forløbet kan de så bede om at få pengene udbetalt og eventuelt låne nogle flere penge oven i beløbet.

Men selv om befolkningen er meget fattige, var der stadig overskud til at forære prinsen gaver. Så med i kufferten hjem til prinsesse Marie er der blandt andet en kurv, en lerkrukke og en lav skammel.

Læs mere om: