7. sep. 2012
Af af Henrik Salling

Prins Joachim i Afrika - Dag 7

Prins Joachim
Prins Joachim
Foto: Henrik Salling
Prinsens besøg i Østafrika nærmer sig sin afslutning, men der er heftig besøgsaktivitet til det sidste.

- Dagen i dag har været en af turens mest spændende, fortalte prins Joachim efter en veloverstået dag i naturens tegn. Den startede i et skovområde, som ved hjælp af Cares mellemkomst igen kan kalde sig en skov efter årelang skovhugst. Hver dag fældes store mængder af træ, som befolkningen bruger til deres daglige forbrug af brænde. Men da der ikke plantes tilsvarende nyt, lider naturen stor skade.

Efter skovvandring kørte vi til en folkeskole, hvor prinsen indviede en ny skolebygning, som blandt andet indeholder et computerrum. En luksus, som ikke ret mange skoler kan bryste sig af at have. Og foran skolen havde alle børnene naturligvis stillet sig op i deres stiveste puds til ære for prinsen.

Herefter kørte kortegen videre til et andet af Cares succesprojekter - fremstillingen af små brændekomfurer udført i ler fra den lokale undergrund.
Komfuret bruger mindre brænde og dermed belastes naturen mindre - både i form af mindre skovhugst, men også fordi der helt naturligt sker en mindre CO2-udledning i atmosfæren. Et regnestykke, som landmanden prins Joachim i allerhøjeste grad kunne tilslutte sig.

I morgen er det igen rejsedag, og delegationen siger tak til Tanzania og Zanzibar for at have taget så godt imod. Nu venter tre dage i nabolandet Kenya, hvor Cares folk glæder sig til at vise prinsen, hvilke opgaver de dagligt står foran.

Læs mere om: