8. sep. 2012
Af af Henrik Salling

Prins Joachim i Afrika - Dag 9

Prins Joachim
Prins Joachim er som landmand meget interesseret i sine Kenyanske kollegaers erfaringer med landbruget.
Foto: Henrik Salling
Prins Joachims Afrika-rejse har nu bragt ham til Kenya.

Delegationen fra hjælpeorganisationen Care, med prins Joachim i forgrunden, er nu kommet til Nairobi i Kenya. Og allerede i lufthavnen blev gruppen mødt af et noget andet sikkerhedsopbud end det vi så i Tanzania og på Zanzibar. Kenya oplever større uro og terrorrisikoen er højere end tidligere på turen. Derfor kører prinsen nu i en skudsikker bil og kortegen bliver bevogtet af en del mere politi og vagter.

Den første dag har i den grad stået i landbrugets tegn og dagens indlæg skrives fra bagsædet af den Landcruiser, som i dag har transporteret os rundt. Det regner, og på den frodige savanne langs med vejen nyder zebraerne de svalende dråber og den sidste varme fra aftensolen.

Dagen startede tidligt. En enkelt deltager, måtte dog desværre give op overfor den heftige halsbetændelse, som tidligere på ugen har ramt det meste af gruppen. Og nu er det snart kun prinsen, som er gået fri.

Nairobi ligger i 1.800 meters højde og efter tre timers kørsel befandt vi os endnu højere. Et smukt og meget frodigt landskab åbenbarede sig for os.

Først besøgte vi et mindre landbrug, som er en del af et Care-projekt, hvor organisationen arbejder sammen med FDB om at sende grøntsager til Coops butikker. Kig efter mærket Savanna. Fra Kenya kommer der blandt andet bønner og sukkerærter.

Senere besøgte gruppen stedet hvor varerne sorteres.

Det er tydeligt, at prins Joachim elsker de forskellige markvandringer, og han stiller som altid relevante spørgsmål - specielt når det handler om hans eget felt, landbruget.

- Jeg er selv landmand, så jeg taler til jer som kollega, sagde prinsen blandt andet til sine kolleger.

Læs mere om: