17. dec. 2018
Af Henrik Salling

Prins Joachim laver TV for Danmarks Radio

Prins Joachim
Prins Joachim
Foto: Martin Høien
Til efteråret 2019 får man prins Joachim at se i en helt ny rolle, når han springer ud som TV-fortæller og tilrettelægger.

Vi ser ham ofte i uniform og i selskab med andre militærfolk. Men nu springer prins Joachim ud som tv-tilrettelægger og hovedfortæller, når DR K blænder op for seks udsendelser om Danmark og danskerne.

Prins Joachim vil indtil sommeren besøge forskellige steder i Danmark og sammen med danskerne undersøge, hvordan vi er blevet den nation, vi er.

- Jeg har altid interesseret mig for udviklingen i Danmark. Hvordan er vi kommet hertil? Hvorfra opstår det samfund, som vi alle nyder godt af? Hvem har opbygget det, og har det hele været en dans på roser?

- Nok ikke, konkluderer prins Joachim, som går til opgaven med stor interesse.

Helt ny verden for prins Joachim

- Hvem er du? Dette helt banale spørgsmål kan jo få de fleste af os til at stirre tomt ud i luften. For ja, hvem er vi egentlig? Det har taget en temmelig lang kongerække at nå til i dag, hvor vi foretager os ting, som vi tager for givet og som er helt naturlige i vores dagligdag.

- Dét synes jeg er spændende, og jeg tror, at mange har det som mig. For hvis man ikke kender fortiden, så bliver man aldrig rigtig dus med nutiden. I dette projekt samarbejder jeg med professionelle TV-folk. Det er en helt ny verden for mig, og det er meget spændende, siger prinsen.

Han har fået hjælp af TV-producer Anna von Lowzow, som kender kongefamilien særdeles godt. Både via sit arbejde som tv-producer og fordi hun er privat ven med det meste af kongefamilien.

Læs mere om: