Mandag, 17. december 2018 - af Henrik Salling

Prins Joachim laver TV for Danmarks Radio

Prins Joachim
Prins Joachim
Foto: Martin Høien
Til efteråret 2019 får man prins Joachim at se i en helt ny rolle, når han springer ud som TV-fortæller og tilrettelægger.

Vi ser ham ofte i uniform og i selskab med andre militærfolk. Men nu springer prins Joachim ud som tv-tilrettelægger og hovedfortæller, når DR K blænder op for seks udsendelser om Danmark og danskerne.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Prins Joachim vil indtil sommeren besøge forskellige steder i Danmark og sammen med danskerne undersøge, hvordan vi er blevet den nation, vi er.

- Jeg har altid interesseret mig for udviklingen i Danmark. Hvordan er vi kommet hertil? Hvorfra opstår det samfund, som vi alle nyder godt af? Hvem har opbygget det, og har det hele været en dans på roser?

- Nok ikke, konkluderer prins Joachim, som går til opgaven med stor interesse.

Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig? Klik her og læs hvordan

Helt ny verden for prins Joachim

- Hvem er du? Dette helt banale spørgsmål kan jo få de fleste af os til at stirre tomt ud i luften. For ja, hvem er vi egentlig? Det har taget en temmelig lang kongerække at nå til i dag, hvor vi foretager os ting, som vi tager for givet og som er helt naturlige i vores dagligdag.

- Dét synes jeg er spændende, og jeg tror, at mange har det som mig. For hvis man ikke kender fortiden, så bliver man aldrig rigtig dus med nutiden. I dette projekt samarbejder jeg med professionelle TV-folk. Det er en helt ny verden for mig, og det er meget spændende, siger prinsen.

Han har fået hjælp af TV-producer Anna von Lowzow, som kender kongefamilien særdeles godt. Både via sit arbejde som tv-producer og fordi hun er privat ven med det meste af kongefamilien.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden