22. sep. 2018
Af Casper Nielsen

Prins Joachim: Man skal huske at sige tak

Prins Joachim.
Prins Joachim.
Foto: Lars H. Laursen
Prins Joachim var på talerstolen på Kronborg for at takke alle de, der er med til at forsvare Danmark.

En veloplagt prins Joachim var hovedtaler, da der for 42. gang blev afholdt ”Forsvarets dag” på Kronborg i Helsingør.

Det er en dag, hvor man hylder og påskønner de forsvarsvenlige foreninger og hjemmeværnet, der er med til at stå vagt om Danmark.

Som oberst af reserven overværede prins Joachim, at der blev lagt tre kranse foran Kronborgs Sekondløjtnantsskole.

De faldne blev markeret med en krans fra Hjemmeværnet, Folk & Sikkerhed samt Forsvarets Dag ved mindetavlen, inden en parade anført af Hjemmeværnets Tamburkorps forsatte til Kronborgs Riddersal, hvor prins Joachim indtog talerstolen.

- I Danmark er der tradition for frivilligt arbejde, på skoler og i sportsklubber. Uanset hvor, er det mennesker med overskud, der bidrager til fællesskabet, sagde prinsen, og opfordrede til, at man husker at påskønne alle dem, der yder et frivilligt arbejde:

- Om det er trænerne i den lokale sportsklub eller den lokale forenings flygtige bestyrelse. Man skal bare huske at sige tak, og vise påskønnelse – også til de soldater, i forsvaret eller hjemmeværnet, der er med til at forsvare Danmark, sagde prins Joachim.

På Kronborg var prinsen vidne til et flot arrangement, hvor det Kvindelige Marineres Musikkorps stod for den musikalske underholdning, inden frokosten blev indtaget.

Læs mere om: