Lørdag, 5. februar 2011 - af af Henrik Salling

Prins Joachim: Marie er den bedste kok

Dagen før Rasmus Kofoed for alvor skulle kæmpe for de danske farver, fik han lejlighed til at få opbakning fra Joachim og Marie, som begge holder meget af at lave mad.
Dagen før Rasmus Kofoed for alvor skulle kæmpe for de danske farver, fik han lejlighed til at få opbakning fra Joachim og Marie, som begge holder meget af at lave mad.
Foto: Martin Høien/BILLED-BLADET
Nok er Rasmus Kofoed fra restaurant Geranium i København verdens bedste kok. Men på Schackenborg Slot vinder prinsesse Marie den interne kokkekonkurrence mellem Joachim og hende selv.

Kokken Rasmus Kofoed beviste i sidste uge, at han havde format til at løbe med den eftertragtede førsteplads under den prestigefyldte kokkekonkurrence Bocuse D'or i Frankrig. Men på Schackenborg i Møgeltønder er der skam også gang i gryderne. Det afslørede prins Joachim og prinsesse Marie, da de sammen aflagde fødevaremessen Sirha i Lyon et besøg.

På messen fik de lejlighed til at hilse på Rasmus Kofoed, som dagen efter skulle forsvare de danske farver. Og opbakningen fra prinsen og prinsessen var da også massiv.

- Vi er så kede af, at vi ikke kan være til stede i morgen, når du skal kæmpe for Danmark. Men du er i vore hjerter, sagde Marie opmuntrende til Rasmus, som dagen efter bankede både svenskerne og nordmændene af banen i kampen om trofæet.

Vild med dansk mad

Prinsessen har hele sit liv lavet mad og har allerede taget det danske køkken til sig.

- Jeg elsker at lave mad og har allerede en dansk favoritret - nemlig flæskesteg, sagde prinsessen, der som bekendt selv kommer fra et land, hvor kogekunst er i højsæde.

- Det laver jeg tit, og jeg er vild med dansk mad.

Er De en god kok?

- Det ved jeg ikke. Det må andre bedømme. Men jeg holder meget af at lave mad, fortalte prinsessen, som gerne viser sine kulinariske evner frem for sin mand, prins Joachim, og sin lille søn, prins Henrik.

Marie er den bedste derhjemme

Joachim er heller ikke bleg for at gå i køkkenet.

- Jeg kan godt lide at lave mad, men tåler absolut ingen sammenligning med Rasmus Kofoed, smilede prins Joachim, som fra sin far har lært en masse om specielt fransk kogekunst. Men på hjemmefronten overgiver han sig gerne.

- Jeg er slet ikke så god til at lave mad, som min hustru er. Så den hjemlige kokkekonkurrence vinder hun uden tvivl, grinede Joachim, som ikke lagde skjul på, at han med så dygtige kokke i Danmark er stolt af at være dansker.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden