Prins Joachim og prinsesse Marie flytter tættere på familien

Prins Joachim, prinsesse Marie, prins Henrik og prinsesse Athena.

Prins Joachim, prinsesse Marie, prins Henrik og prinsesse Athena.

Foto: Niels Henrik Dam
Kongehuset har netop meddelt, at prins Joachim og prinsesse Marie flytter fra Sønderjylland til København sammen med deres to børn.

I 1993 overtog prins Joachim Schackenborg Slot i Møgeltønder, men nu har han valgt at flytte til København sammen med prinsesse Marie og deres to børn, femårige prins Henrik og toårige prinsesse Athena.

Kommunikations- og pressechef for kongehuset, Lene Balleby, skriver i en pressemeddelelse, at Schackenborg Slot bliver overdraget til den nystiftede fond Schackenborg Fonden, som blandt andre er stiftet af prins Joachim.

Begrundelsen for flytningen bunder hovedsageligt i, at driften af slottet og det dertil hørende landbrug er svært at forene med det royale pars engagement i officielle opgaver.

Tættere på familien

Derudover ønsker prins Joachim og hans hustru at flytte til hovedstaden for at komme tættere på familien – prins Nikolai, prins Felix, regentparret, kronprins Frederik og kronprinsesse Mary og deres fire børn.

Fonden etableres med virkning fra 1. juli 2014, og både prins Joachim og prinsesse Marie bliver protektorer for fonden.

- Prinsesse Marie og jeg er glade for den løsning, som vi har fundet frem til med stifterne af den nye fond. Det har været en vanskelig beslutning at afhænde Schackenborg, men jeg er overbevist om, at vi med denne løsning sikrer Schackenborgs fremtid bedst muligt, udtaler Prins Joachim i pressemeddelelsen.

Om Schackenborg Slot

Schackenborg Slot, som tidligere hed Møgeltønderhus, er et slot som ligger i Møgeltønder (Møgeltønder Sogn) nær Tønder i Sønderjylland.

De oprindelige bygninger kan dateres tilbage til 1200-tallet og de ejedes dengang af biskoppen i Ribe. Efter reformationen i 1536 overgik de til kongen og i 1661 blev slottet overdraget til Hans Schack, hvorefter det kom til at hedde Schackenborg Slot.

De nuværende bygninger er opført midt i 1600-tallet.

I 1978, efter 11 generationer i Schack-slægtens eje, blev slottet overtaget af kongefamilien.

I 1993 blev slottet overtaget af prins Joachim. Sidenhen er prinsesse Marie flyttet ind.

Schackenborg Gods er på 969 hektar.

 

 

 

 

 

 

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden