30. jan. 2019
Af Henrik Salling

Prins Joachim og prinsesse Marie flytter til Paris med børnene

Prinsesse Marie og prins Joachim.
Prinsesse Marie og prins Joachim.
Foto: Martin Høien / BILLED-BLADET
Fra september i år flytter prins Joachim og prinsesse Marie til Paris.
Mindre end en time efter at prins Joachim uddelte Dansk Industris Initiativpris meddelte hoffet, at der sker store ændringer for prins Joachim og familien. Når sommeren går på hæld, rykker prins Joachim og prinsesse Marie nemlig teltpælene op flytter det næste år til den franske hovedstad, Paris.
Det meddeler hoffet i en pressemeddelelse. Det er den franske forsvarsminister, som har inviteret prins Joachim til at deltage i Frankrigs højst rangerende militære uddannelsesforløb, og i den anledning flytter prins Joachim og prinsesse Marie samt parrets to børn, prins Henrik og prinsesse Athena, til Paris. Frem til sommeren 2020 skal prins Joachim følge Frankrigs højst rangerende militære lederuddannelse. Den franske forsvarsminister inviterede prinsen til at deltage i uddannelsen i forlængelse af det franske statsbesøg i Danmark sidste år, hvor et af hovedtemaerne var strategiske partnerskaber inden for bilaterale erhvervs-, kultur- og forsvarsmæssige områder. Prinsen er den første danske officer, der deltager i uddannelsen.

Ingen betydning for de danske protektioner

Selve uddannelse finder sted på École Militaire i Paris og består af to dele, der afvikles ved henholdsvis Centre des Hautes Études Militaires (CHEM) og Institut des Hautes Études de la Défense Nationale (IHEDN). Selv om familien fysisk vil være bosat i Paris, skulle opholdet efter planen ikke få betydning for parrets protektioner og samarbejdspartnere.

Læs mere om: