Fredag, 22. januar 2016 — af Henrik Salling

Prins Joachim og prinsesse Marie i Island: Nogle gange går vi under radaren

Ambassadør Mette Kjuel Nielsen viste prins Joachim og prinsesse Marie rundt i Reykjavik.
Ambassadør Mette Kjuel Nielsen viste prins Joachim og prinsesse Marie rundt i Reykjavik.
Foto: Hanne Juul / Billed-Bladet
Prinsesse Marie og prins Joachim afslørede, at det ikke er første gang, de besøger Island.

Vejret viste sig ikke fra den smukkeste side, da prins Joachim og prinsesse Marie indledte anden dag af deres officielle besøg i Island.

Parret skulle på en arkitektonisk rundtur i byen, men selv om der var lunt og tørt i bilen, følte parret alligevel trang til at komme lidt ud i formiddagsluften for at se nærmere på et af Reykjaviks vartegn, vikingeskibet Sólfarid, som ligger ned til vandet.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Efter den korte spadseretur på det spejlblanke underlag gik turen videre til byens stolthed, kulturhuset Harpa, som stod færdigt i 2010.

Byggeriet var påbegyndt allerede i 2006, men krisen i Island satte en midlertidig stopper for byggeriet. Nu har byen så fået et fantastisk hus, og i den største af koncertsalene er der såmænd plads til 1.600 tilskuere.

- Det er fantastisk at se. En ting er, hvad Island har været igennem på både lang sigt og kort sigt. Men her er troen på sig selv og viljen til at komme frem og videre – og ovenpå igen, sagde prins Joachim begejstret.

Tre tidligere besøg

Efter Harpa var det blevet tid til frokost og senere aflagde parret møbelbutikken Epal et besøg. Butikken er førende i Island, når det gælder dansk design.

Efter besøget i møbelbutikken afslørede parret, at det skam ikke er første gang, de besøger landet mod nord.

- Vi har været her tre gange før, fortalte prinsessen, som også kunne fortælle, at de derfor tidligere har haft mulighed for at opleve den Islandske natur, som byder på alt fra varme kilder, geysere og kæmpemæssige vandfald.

- Det er jo ikke altid, vi er her officielt. Nogle gange går vi under radaren, sagde prinsen kryptisk, inden turen igen gik tilbage på hotellet, inden de senere i aften skal til gallamiddag i anledning af det Dansk-Islandske Samfunds 100-års jubilæum på Hotel Holt.

Læs den store reportage fra Island i BILLED-BLADET, der udkommer den 28. januar.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden