24. maj. 2015
Af af Henrik Salling

Prins Joachim og prinsesse Marie: Syv års bryllupsdag i dag

Prins Joachim og prinsesse Marie kan i dag fejre deres syv-års bryllupsdag. Det meste af dagen kommer til at foregå i Aarhus, hvor prinsen kører motorløb.

I dag for syv år siden var Møgeltønder i Sønderjylland på den anden ende. Byen var pyntet til bryllup, og omkring den lokale kirke herskede der travlhed. Blomster blev båret ind, og gæster fra nær og fjern indtog byen og den lokale kro. Der skulle nemlig være bryllup, og det kommende ægtepar var ingen ringere end prins Joachim og hans tilkomne Marie Cavallier, som skulle smedes sammen under stor bevågenhed.

Prins Joachim havde fundet sin franske skønhed i Geneve, og selv om tiden op til brylluppet havde budt på sædvanlige bump på vejen, endte det lykkeligt, da de to gav hinanden deres ”ja”. Fra de forreste rækker så dronningen og prinsgemalen hjemmevante til, mens den nye del af familien skulle vænne sig til deres nye roller i det danske kongehus. Efter vielsen blev der holdt bryllupsfest på Schackenborg Slot. Stedet, hvor parret boede indtil de i sommeren 2014 flyttede til København.

Nu er syv år gået og netop i dag kan parret fejre deres bryllupsdag. Dagen får næppe så megen opmærksomhe,d som den gjorde det for syv år siden. Prins Joachim kører motorløb i Aarhus i selskab med sin kammerat Oscar Davidsen Siesbye, men fra sidelinjen kigger prinsesse Marie med.

Et skelsættende år for prins Joachim og prinsesse Marie

Gennem de sidste syv år er familien også vokset planmæssigt. Prins Henrik blev den førstefødte for ægteparret i 2009, og senere i december 2012 kom prinsesse Athena til verden.

2015 bliver et skelsættende år for parret, som sidste år erhvervede en skøn ejendom i Klampenborg nord for København. Indflytningen er endnu ikke helt på plads, men mon ikke at parret bliver indflytningsklar, inden prins Henrik starter i skole efter sommerferien. BILLED-BLADET ønsker stort tillykke til prinsen og prinsessen.

Klik på galleriet og se de søde fotos fra syv års ægteskab.

Læs også: Prinsesse Athena fyldte tre år

Læs mere om: