5. maj. 2016
Af af Karina Didriksen

Prins Joachim og prinsesse Marie til lysfest i Sønderjylland

Prinsesse Marie og prins Joachim på stolerækkerne til Lysfest i Haderslev.
Prinsesse Marie og prins Joachim på stolerækkerne til Lysfest i Haderslev.
Foto: Lars H. Laursen
Prins Joachim og prinsesse Marie var onsdag aften med til at fejre Danmarks Befrielse ved Lysfesten på Haderslev Kaserne.

Onsdag den 4. maj fejrede prins Joachim og prinsesse Marie ikke kun deres søn prins Henriks fødselsdag. De fejrede også Danmarks Befrielse efter 2. Verdenskrig i 1945.

Mors Dag gave: Køb 12 numre af BILLED-BLADET og få 2 biografbilletter

Prinseparret deltog nemlig i den traditionelle Lysfest på Haderslev Kaserne i Sønderjylland, der hvert år markerer befrielsen.

Lysfesten blev holdt for 66. gang, og i år var det for første gang prins Joachim, som havde fået æren af at holde hovedtalen.

- Da jeg for nogen tid siden blev opfordret til at være hovedtaler her i aften, var det til dels med bæven, at jeg accepterede. Det er nogle store sko, jeg skal fylde ud, lød det i talen fra prins Joachim.

Han forklarede, at han var meget beæret over at stå på talerstolen, og mens han talte, sad hans hustru prinsesse Marie på første række og lyttede til hans ord.

Bagefter satte prins Joachim sig ved siden af sin hustru, og så kunne parret og alle de fremmødte ellers læne sig tilbage og nyde et stort lysshow i 3D på kasernens røde mure.

Læs mere om: