Lørdag, 2. august 2014 - af af Helle Skram de Fries

Prins Joachim og Tom Kristensen først over målstregen

Prins Joachim og Tom Kristensen.
Prins Joachim og Tom Kristensen.
Foto: Krestine Havemann
Det var en perfekt racerdag for prinsen, prinsesse Marie og lille prins Henrik ved lørdagens Copenhagen Historic Grand Prix.

Der blev råbt og jublet til den helt store guldmedalje, da Tom Kristensen under dagens sidste omgange ved Copenhagen Historic Grand Prix fik den hvide Ford Lotus Cortina først over målstregen.

Prins Joachim var helt oppe og hænge på hegnet i begejstring, og hans gode ven Oscar Siesbye, der også kører for Team Cortina, var lige så begejstret.

Prinsen havde en helt perfekt race-dag på Bellahøj, hvor der her i weekenden bliver kørt Copenhagen Historic Grand Prix, og prinsen kører i klassen Pro/Am.

Prins Henrik legede under løbet

Den 47-årige professionelle racerkører Tom Kristenen, der har vundet Le Mans ni gange, og den 45-årige amatør-racerkører prins Joachim kørte på skift den hvide Cortina, der i dag sluttede løbet som første bil over målstregen.

Hele dagen havde prins Joachim og prinsesse Marie hygget sig på Bellahøj sammen med lille prins Henrik og blandt andre Oscar og Britt Siesbye, der havde sønnen Alexander med.

Lille prins Henrik og den tre år ældre Alexander legede fint sammen, og Oscars Siesbys mor Ida Davidsen var også med på racerbanen.

Jubel og knus

Den bagende sol blev kun kortvarigt afbrudt at et par regndryp sidst på eftermiddagen, hvor prinsesse Marie og lille prins Henrik kørte hjem, da Joachim havde kørt sine omgange.

Farmand blev og så Tom Kristensen køre de sidste hurtige runder i Cortinaen. Og så blev der jublet og givet knus i Team Cortinas afdeling.

I morgen søndag trækker racerprinsen igen i den sorte køredragt og vil gøre alt for at komme hurtigst rundt i svingene i sin Ford Lotus Cortina.

I BILLED-BLADET på torsdag kan du læse en reportage om kongefamilien til racerløb og se mange flere billeder.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden