8. nov. 2022
Af Marianne Singer

Prins Joachim om sin yngste søn: Det her er prins Henrik vild med

Prins Joachim prins henrik
Prins Joachim sammen med prins Henrik i 2020.
Foto: Hanne Juul
Prins Joachim afslører i Radio4-programmet "Den nye rumalder", at han og prins Henrik deler en fælles interesse.

Prins Joachim afslører i Radio4-programmet "Den nye rumalder", at han deler en fælles interesse med sin 13-årige søn, prins Henrik, nemlig rummet.

Forinden har han talt om, hvor nørdet han selv er omkring emnet.

Deler navn med teleskop

Det er sidst i programmet, at programmets vært Thomas Schumann spørger prins Joachim, om der er nogle af hans børn, der allerede er interesserede i rummet.

I den sammenhæng nævner værten, at prinsens datter Athena jo deler navn med et rumteleskop, der skal studere såkaldte sorte huller.

- Det er der, og det er faktisk Athenas storebror Henrik. Han er ret vild med det. Jeg har et håb om, at han vil se det samme lys som jeg og nørde med det. Og så kan han vælge, når han en dag skal finde sig en uddannelse, om han vil på DTU Space, lyder det friske svar fra prins Joachim.

Selvom prins Joachim er vild med rummet, har han dog ikke lyst til selv at skulle derop en dag, forklarer han.

- Jeg tror det faktisk ikke. Jeg har spurgt mig selv mange gange, hvordan jeg ville have det med det. For det første tenderer jeg til lidt klaustrofobi. Og så kan jeg meget godt lide at stå på vores blå planet og se det fra den. Uanset hvor enestående og fantastisk det må være at beskue den blå planet derudefra, så vil jeg personligt helst blive hernede. Jeg er også blevet for gammel til den slags, siger prins Joachim i udsendelsen. Du kan lytte til hele udsendelsen her:

Læs mere om: