6. nov. 2015
Af Dorte Quist

Prins Joachim overrakte en halv million kroner

Prins Joachim.
Prins Joachim.
Prins Joachim overrækker Tietgen-guldmedaljen til Ole Helby Petersen. Foto Krestine Havemann(AOP
Prins Joachim overrakte både Tietgen-guldmedaljen og en halv million kroner til den unge lektor og forsker ved RUC, Ole Helby Petersen, ved en middag på Børsen i København.

Medaljen var af ægte guld, og checken havde masser af nuller, så det var ikke underligt, at den unge forsker og lektor ved Roskilde Universitet, Ole Helby Petersen, var ualmindeligt glad, da prins Joachim lykønskede ham ved middagen på Børsen i København.

Anledningen var uddelingen af den årlige Tietgenpris, som DSEB - Danish Society for Education and Business – arrangerer ved en fornem middag på Børsen for et par hundrede af Danmarks største virksomhedsejere og –direktører.

Aktuel forskning

Ole Helby Petersen fik prisen for sin forskning i, hvordan den offentlige og private sektor kan udvikle deres samarbejde til gavn for både borgere og danske virksomheder, og det er forskning, som ifølge priskomiteen er højst aktuel og væsentlig i disse år, hvor et stigende antal ældre og økonomisk smalhals er en udfordring i for den offentlige velfærd.

DSEB arbejder for at øge værdiskabelsen i danske virksomheder og det danske samfund ved at støtte udviklingen af forretningsrelaterede uddannelses- og forskningsmæssige kompetencer, som et globalt erhvervsliv efterspørger, og hvert år uddeler de således Tietgenprisen på 500.000 kr. som anerkendelse af betydelig forskningsindsats foretaget af unge forskere inden for erhvervsrettet humaniora og samfundsvidenskab.

Læs mere om: