Onsdag, 2. november 2011 - af af Trine Larsen i Tokyo, Japan

Prins Joachim overrasket og rørt i Japan

Prins Joachim står her med brevet fra den seks-årige Mirika Ninoi, der ses sidden umiddelbart foran prinsen. Brevet havde hun skrevet på dansk.

Prins Joachim står her med brevet fra den seks-årige Mirika Ninoi, der ses sidden umiddelbart foran prinsen. Brevet havde hun skrevet på dansk.

Foto: Trine Larsen/BILLED-BLADET
Under et besøg på et hospital overrækker lille diabetesramt pige et personligt brev til prins Joachim.

Prins Joachim fik en meget fin og stor plakette overrakt til minde om sit besøg på "Tokyo Women's Medical Hospital".

Men det blev et kortvarigt møde med lille seks-årige Mirika Ninoi, i diabetes-centret på det store Tokyo-hospital, han altid vil kunne huske, når han tænker tilbage på sit besøg i Japans hovedstad.

For selvom de to, prinsen fra Danmark og pigen fra Japan, ikke kunne tale sammen, var der omgående forståelse og god kemi imellem dem.

Lidt genert over mødet med prinsen fik Mirika Ninoi alligevel samlet mod nok til, at overrække prins Joachim et lille brev, da de mødtes i hospitalets diabetes-center, hvor Mirika går til behandling for sin insulin-krævende sukkersyge.

Brevet var ubehjælpelig skrevet, men det var på dansk og med danske bogstaver, noget den lille pige, trods hjælp, har brugt rigtig meget tid på forud for mødet med prins Joachim.

I brevet fortalte Mirika, at hun foruden at have glædet sig til at møde prinsen, også drømmer om at blive sangerinde, når hun bliver voksen.

Det rørende brev fra den lille pige, gjorde prins Joachim meget bevæget og han sagde straks, at hun skulle forfølge sin drøm og ønskede hende al mulig held og lykke.

Hvis man ellers kan synge synes det umiddelbart ikke som en umulig drøm, men for Mirika er drømmen næsten uopnåelig, fordi hun har diabetes og må leve med en sygdom, der stadig er stort tabu i Japan og derfor efterlader mange med, foruden sygdommen, også med skam og for børns vedkommende drillerier og mobning.

Det til trods for, at mere end 8 millioner mennesker, ud af en befolkning på 128 millioner, har sukkersyge. Et meget højt antal, på trods af japanernes sunde madvaner og at de kun sjældent er overvægtige.

Mødet med Mirika og Maku Ismikawa, en anden lille pige med diabetes, på fem år, var en del af prinsens besøg på hospitalet, der er førende indenfor diabetesbehandling og dermed også én af det danske firma, Novo Nordisk' største kunder og aftagere af diabetesmedicin.

Derfor var Novo Nordisks direktør i Japan, Claus Eilersen også med under besøget, hvor prinsen blev fulgt rundt af Diabetes-centrets chef, professor Yasuko Uchigata.

Prins Joachim er protektor for diabetesforeningen i Danmark og det var også i den egenskab at han besøgte hospitalet. Det var også en oprigtig prins, der spurgte ind til både forebyggelse og behandling, ligesom han var stærkt interesseret i at høre om de små pigers hverdag som sukkersygepatienter, både hjemme og i skolen.

- Åbenhed og dialog er vigtig, og det bedste er, hvis også skolen er åbne og inddrager kammerater og venner, så alle kan støtter børnene, så de ikke vokser op med følelsen af at være udenfor og anderledes, var rådet fra prins Joachim, inden han sammen med Danmarks ambassadør i Japan, Carsten Damsgaard og prinsens privatsekretær, oberst Kurt Bache, takkede af og kørte tilbage til Hotellet, for at mødes med prinsesse Marie, der havde været ude og arbejde på egen hånd, idet hun kastede glans over til åbningen af Pandora's nyeste butik i Tokyo.

Læs mere om:

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden