Prins Joachim overvejer miljøvenlige kronebiler

Foto: Martin Høien

Står det til prins Joachim, må kongehuset gerne blive mere miljøvenligt.

Tirsdag, 16. maj 2017 - af Henrik Salling

For 14. gang besøgte prins Joachim tirsdag Danmarks Tekniske Universitet i Lyngby nord for København, hvor han overværede nogle af de sidste testkørsler, inden holdet af studerende fra DTU deltager i Shell Eco Marathon i London om mindre end en uge.

Bilerne kører på ethanol, men efterfølgende udregnes det, hvor langt bilerne ville kunne køre på en liter almindelig benzin. Og resultatet er imponerende op til 650 kilometer per liter. Og det resultat er imponerende - også for prins Joachim, som selv holder af både fart og oktan, men som også tænker økonomisk, når det handler om kongehusets bilpark.

- Der er altid overvejelser om at udskifte til nogle miljø-venlige biler i kongehuset. Der findes nogle rigtig lækre energi-korrekte biler på markedet, så overvejelser er der. Men der er også en virkelighed, som skal passe sammen på andre områder, sagde prinsen, som i den kommende weekend deltager i Classic Race Aarhus.

Arbejd som et team

- Til begge løb handler det om at arbejde som et team. Og så er det væsentligt ikke at køre ind i hinanden. Det er der, hvor jeg kan give nogle fif - altså om, hvordan man undgår det, sagde prinsen med et smil.

Han har desværre haft nogle uheldige sammenstød til løbet i Aarhus og til Copenhagen Historic Grand Prix, som løber af stabelen i starten af august.

LÆS MERE: Prins Joachim: Gå fremad - ikke tilbage