13. mar. 2017
Af af Henrik Salling og Pia Meisner From

Prins Joachim: Sådan ser Nikolais fremtid ud

Prins Joachim og prins Nikolai til OL i Rio de Janeiro, 2016.
Prins Joachim og prins Nikolai til OL i Rio de Janeiro, 2016.
Foto: Jesper Sunesen / Billed-Bladet
Til BILLED-BLADET fortæller prins Joachim, hvilke planer der ligger for hans søn prins Nikolai.

BILLED-BLADET bringer i denne uge et stort interview med prins Joachim, der netop har besøgt Nepal sammen med hjælpeorganisationen CARE. Her fortæller prinsen blandt andet om sin ældste søn, 17-årige prins Nikolais fremtid.

Prins Nikolai fylder 18 år den 28. august, og det er ikke noget, hans far, prins Joachim, tager let på.

Det fortalte prins Joachim i et interview med BILLED-BLADET i forbindelse med en rejse til Nepal med hjælpeorganisationen CARE.

- Det er forfærdeligt ... Det er helt forfærdeligt. Det er utroligt, som tiden går, sagde prins Joachim med et smil til BILLED-BLADET.

https://imgix.billedbladet.dk/media/article/bb-33241.jpg
Prins Nikolai
Foto: Jesper Sunesen / BILLED-BLADET

SE BILLEDERNE: Prins Nikolai - fra kær lille prins til moderne ung mand

Prins Joachim: Nikolai skal selv bestemme

Prins Joachim var selv 18 år, da han fik sin første protektion, men han vil ikke bestemme, hvad prins Nikolai skal eller ikke skal, når han bliver myndig.

– Han skal nemlig ikke tvinges til noget. Nikolais liv skal foregå helt efter hans egen plan. Jeg vil gerne hjælpe ham på vej og forsøge at inspirere ham. Råde ham til noget og fraråde ham andet.

De skal selv opbygge deres liv og karriere

Samme holdning har prins Joachim til alle sine børns fremtid.

- De skal selv opbygge deres liv og karriere. Netop derfor skal han (prins Nikolai, red.) ikke tvinges ind i noget officielt. Uanset hvad vil han, som barnebarn til dronningen, som nevø til den kommende konge og som fætter til den efterfølgende konge, altid have en vis opmærksomhed. Men den skal han ikke lide under. Han skal kunne agere frit uanset hvad, siger prins Joachim til BILLED-BLADET.

Læs det store interview med prins Joachim i Nepal i BILLED-BLADET nr. 10, der er på gaden til og med onsdag den 15. marts 2017.
Prins Joachim i Nepal.
Prins Joachim i Nepal.
Foto: Steen Brogaard

Læs mere om: