Fredag, 20. december 2019 - af Ulrik Ulriksen

Prins Joachim sender helt unik julehilsen

Foto: Martin Høien
Midt i juletravlheden har prins Joachim været på en arbejdsrejse langt væk fra prinsesse Marie og deres to børn Henrik og Athena. Joachim har i forbindelse med sin december-tur sendt en helt speciel julehilsen.

Prins Joachim været væk fra kulden og julefreden i Frankrig i forbindelse med en arbejdsrejse til konfliktfyldte områder sammen med sine medstuderende på den franske militærskole Centre des Hautes Études Militaires.

Besøgte franske baser

Joachim var på en meget begivenhedsrig rundrejse til Afrika franske baser i Chad, Niger og Mali.

Det var en stor oplevelse for prinsen at komme helt tæt på de franske soldater i de konfliktfyldte områder.

Dansk julehygge i Afrika

I Gao i Mali fik Joachim mulighed for at aflægge et uformelt besøg ved det danske helikopterdetachement, hvor der i øvrigt midt i den tropiske varme var god gang i julehyggen.

-Besøget gik blandt andet til Gao i Mali, hvor jeg fik mulighed for at aflægge et uformelt besøg ved det danske helikopterdetachement, siger prins Joachim i sin julehilsen på Instagram og fortsætter.

- Her blev jeg budt indenfor til æbleskiver i det danske område “Danish House”, hvor jeg selvfølgelig ønskede alle en glædelig jul. Det danske bidrag og de danske soldaters indsats er højt værdsat af koalitionen.

Besøget sluttede i det danske område ”Danish House”, hvor Prins Joachim ønskede alle en glædelig jul.

Gode samtaler

De udsendte danske soldater fortalte prinsen om deres arbejdsopgaver under udsendelsen, og samtidig fortalte Joachim engageret om den strategiske effekt, det danske bidrag leverer i den såkaldte Operation Barkhane.

En vigtig julehilsen

Med opslaget på kongehusets sociale medier sender prins Joachim en unik julehilsen, der fortæller danskerne lidt om, hvad man foretager sig som studerende på det franske militærakademi med fast base i Paris.

Prins Joachim bor i Paris med sin prinsesse Marie og deres børn prins Henrik og prinsesse Athena.

Jul i Aarhus

Julen nyder Joachim og hans familie på Marselisborg i Aarhus sammen med dronningen og kronprinsfamilien.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden