Prins Joachim som radiovært

Prins Joachim som radiovært til tv-serien, Prins Joachim fortæller

Prins Joachim som radiovært til tv-serien, Prins Joachim fortæller

Foto: Nordisk Film Production/Anna von Lowzow
Prins Joachim er ikke kun en talentfuld tv-vært, prinsen er også en virkelig talentfuld radiovært med en behagelig stemme. Se eller gense prins Joachim læse nyheder i P4 Sjælland

Prins Joachim har gennem seks udsenelser på DRK i serien," Prins Joachim fortæller"  vist sig som en gudsbenådet tv-vært med en naturlig sikkerhed og en formidlingsevne, som de fleste tv-værter misunder ham. Men under optagelserne til udsendelserne, overraskede prins Joachim også alt og alle ved, at optræde som nyhedsoplæser på P4 Sjælland.

Det skete allerede i maj, for prinsen var nemlig stand-in for den sædvanlige nyhedsoplæser. Prinsen gik direkte på og læste 15.30 nyhederne op i P4 Sjællands sendeområde, uden at lytterne på forhånd var adviseret. Så overraskelsen over den kongelige, myndige stemme der pludselig var i radioen, var meget overraskende. Men udfordringen med at læse de tre minutters nyhedsoplæsning, klarede prinsen med bravour.

Nyhederne handlede bl.a. om den faste forbindelse over Fehmern, Odsherreds kommunes dårlige økonomi og til sidst naturligvis en vejrudsigt.

Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig?Klik her og læs hvordan

Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig?
Klik her og læs hvordan

Prinsen fortalte bagefter kort om sin oplevelse med rollen som oplæser af nyhederne.

– Det er meget specielt, for det at holde en tale er jeg helt og aldeles vant til. Men der er noget over at stå og formidle en nyhed til en masse lyttere. Der ligger et ansvar. Det skal leveres sobert og værdigt og stå til troende, sagde han efterfølgende.

Sammen med de seks udsendelser, som prinsen har fået stor ros for, er der også blevet lavet et omfattene historisk, digitalt undervisningsmateriale, som via undervisningsportalen, Alinia, er blevet sendt til 9.000 skolelærer, der gratis kan bruges udsendelser og materialet til brug i undervisningen. Allerede den første uge havde mere end 700 skolelærere  gennemført undervisningen med "Prins Joachim fortæller", og netop ideen med at det skal bruges i skoler, er også prins Joachims.

Se eller gense prins Joachim som nyhedsoplæser her!

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden