Prins Joachim tilbage i felten

Prins Joachim bliver orienteret af oberstløjtnant Thomas Fogh (tv).

Foto: Claus Fisker

Prins Joachim så kampvogne skyde med skarpt i Oksbøl.

Torsdag, 18. maj 2017 - af Ken Richter

Prins Joachim var helt fremme i front under sit besøg på Kallesmærsk Hede på det militære skydeterræn ved Oksbøl. Her dystede 23 danske og 10 udenlandske kampvognsbesætninger i Nordic Tank Challenge.

Prins Joachim er vant til høje brag

Prins Joachim har selv som aktiv soldat været delingsfører på en kampvogn, så han var vant til de høje brag, når en af kampvognene fyrede sin kanon af mod mål ude i klitterne. Fra en klittop i sikker afstand fulgte prinsen den militære konkurrence på larvefødder.

- Det er en god konkurrence, for den er både målbar, objektiv og populær. Den viser, hvad en vinder er lavet af, og besætningerne får mulighed for at vise, hvor dygtige de er til deres håndværk, fremhævede prins Joachim og indrømmede, at det rykkede lidt i ham for at komme om bord i den godt 62 tons tunge Leopard-kampvogn.

- Den slags havde vi ikke i min tid, og jeg er desværre ikke omskolet til Leoparden. De kampvogne, jeg kørte i, står nu ude i klitterne som vrag og er nogle af de mål, der bliver skudt mod i konkurrencen, smilede den kongelige oberst.