Fredag, 28. september 2018 - af Henrik Salling

Prins Joachim: Vi har alle områder hvor vi kan blomstre

Foto: Hanne Juul
Naturvidenskabsfestivalen og Skt. Josefs Skole i Roskilde fik fornemt kongeligt besøg.

- Det har været et super motiverende besøg i dag, fortalte en begejstret prins Joachim, som kastede glans over åbningen af Naturvidenskabsfestivalen på Skt. Josefs Skole i Roskilde.

Prinsen har altid haft en stor personlig interesse for naturvidenskab og blev selv overrasket over elevernes viden og evner.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Under sit besøg på skolen fik prinsen en indføring i tornadoers opståen, vulkaners udbrud og monsunregnens ubarmhjertige mængder af vand.

Bevarer nysgerrigheden

- Jeg er selv stadig nysgerrig og har set ting i dag, som jeg faktisk ikke kendte. Så nu skal jeg hjem for at eksperimentere med børnene derhjemme, sagde prins Joachim, der var fascineret over skolens inddragelse af eleverne.

Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig? Klik her og læs hvordan

Prinsen har siden barndommen interesseret sig for videnskabelige spørgsmål og har gennem hele sit liv formået at bevare nysgerrigheden.

- Mine børn har en sund nysgerrighed. Vi kan jo ikke alle sammen blive forskere, professionelle fodboldspillere eller rockmusikere, men der er en plads til os alle. Vi har alle - hver især - områder, hvor vi kan blomstre. Og det gælder om at holde næsen i sporet, altså at bevare interessen. Ikke kun i denne uge, men også fremover, fortalte prinsen, som selv havde udtrykt ønske om at besøge Skt. Josef Skole, som i den grad har ry for at dyrke naturvidenskabsfagene.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden