Mandag, 11. juni 2018 - af Henrik Salling

Prins Joachims åbningstale var ikke bare gas

Prins Joachim

Prins Joachim

Foto: Birger Storm / BILLED-BLADET
Bella Center er i disse dage fyldt med energiske forskere og ingeniører - og en enkelt prins, som i dag holdt åbningstalen.

Prins Joachim var mandag den 11.  juni med til at kaste lidt royal glans over konferencen EAGE i Bella Center på Amager i København. Det store messecenter danner nemlig i disse dage rammen om vigtige samtaler, når det handler om olie- og gasproduktion - og ikke mindst grøn energi, som Danmark er kendt for verden over.

 

Humoristisk tale

Og de op imod 6.000 deltagere fik da også meget mere end blot tilstedeværelsen af en dansk prins. Med sædvanlig humor og viden fortalte prins Joachim om Danmarks indtræden i olieproduktion i de tidligere 60'ere og om danskernes første oliefelter i Nordsøen. Et projekt, som langt fra alle troede på.

- Det siges, at den førende geolog lovede, at han ville drikke hver en dråbe af olie, som kom op af undergrunden, sagde prinsen blandt andet.

Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig?
Klik her og læs hvordan

I de kommende dage skal de mange ingeniøre og forskere til konferencen diskutere nye måder, hvorpå vi kan udnytte klodens ressourcer bedst muligt.

Læs mere om:

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden