Søndag, 1. januar 2023 - af Sofie Nymand

Prins Joachims børn har fået frataget deres kongelige titler: Ændring i 2008 sikrer dem et navn

Prins Joachim med sine fire børn, Felix, Athena, Henrik og Nikolai, og hustru prinsesse Marie.  
Prins Joachim med sine fire børn, Felix, Athena, Henrik og Nikolai, og hustru prinsesse Marie.  
Foto: Ritzau Scanpix
I september meddelte dronning Margrethe, at prins Joachims fire børn ville miste deres kongelige titler. En ændring for 15 år siden sikrer dem et navn.

Et nyt år er skudt i gang. Og for prins Joachims fire børn byder det nye år på andet end fyrværkeri og nytårsforsæt.

Da klokken slog tolv, hoppede prins Joachims fire børn ind i en ny virkelighed, hvor de ikke længere er prinser og prinsesse.

I september meddelte dronning Margrethe, at Nikolai, Felix, Henrik og Athena ikke længere skulle bære kongelige titler, men derimod benytte greve- og komtessetitler fra årsskiftet.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

På mange måder kan man derfor sige, at prins Joachims børn har fået et nyt ’efternavn’. Selvom de adelige titler langt fra er nye.

Allerede i 2008 tildelte dronning Margrethe sine sønner, deres ægtefæller og deres efterkommere titlerne greve, grevinde og komtesse af Monpezat.

Det gjorde dronningen for at sikre familiemedlemmer et navn og en titel, såfremt der skulle opstå nye ikke-kongelige sidelinjer til kongehuset, som vi ser nu.

Prins Nikolai, 23, og prins Felix, 20, blev altså grever, da de var henholdsvis 9 og 6 år, mens prins Henrik, 13, og prinsesse Athena, 10, fik titlerne ved fødslen.

De kongelige titler har dog rangeret højere, så adelstitlerne er ikke blevet taget i brug før nu.

Adelstitlerne stammer fra prins Henriks familie. Inden prins Henrik giftede sig med dronning Margrethe i 1967, bar han den franske adelstitel greve de Laborde af Monpezat.

I 2008 indstiftede dronning Margrethe titlerne i den danske adel, så hendes efterkommere og svigerdøtre i dag bærer prins Henriks slægtsnavn som danske adelstitler. 

Se billeder af prins Joachims skønne firkløver herunder:

Så tætte er prins Joachims skønne unger

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden