28. sep. 2022
Af Christinna Braun

Prins Joachims børn mister deres kongelige titler: Her er hele pressemeddelelsen

https://imgix.billedbladet.dk/media/article/joac_marie.jpg
Foto: Lars H. Laursen
Det danske kongehus udsendte onsdag en pressemeddelelse om prins Joachims børn.

Fra 1. januar 2023 vil prins Joachims fire børn ikke længere kunne bruge deres prinse- og prinsessetitler.

Det meldte det danske kongehus ud i en pressemeddelelse onsdag eftermiddag.

Heri står der, at dronning Margrethe har besluttet, at børnene med virkning fra 1. januar 2023 alene kan benytte deres titler som grever og komtesse af Monpezat.

Læs hele pressemeddelelsen herunder.

I april 2008 tildelte Hendes Majestæt Dronningen sine sønner, deres ægtefæller og deres efterkommere titlen af greve, grevinde og komtesse af Monpezat. I maj 2016 blev det desuden meddelt, at Hans Kongelige Højhed Prins Christian som den eneste af Dronningens børnebørn forventes at modtage årpenge fra staten som voksen.

I naturlig forlængelse heraf har Hendes Majestæt besluttet, at Hans Kongelige Højhed Prins Joachims efterkommere med virkning fra den 1. januar 2023 alene kan benytte deres titler som grever og komtesse af Monpezat, idet deres hidtidige titler som prinser og prinsesse til Danmark bortfalder. Prins Joachims efterkommere vil således fremover skulle tiltales som excellencer. Dronningens beslutning ligger i tråd med lignende tilpasninger, som andre kongehuse på forskellig vis har gennemført i de senere år.

Hendes Majestæt Dronningen ønsker med sin beslutning at skabe rammerne for, at de fire børnebørn i langt højere grad skal kunne forme deres egen tilværelse uden at være begrænset af de særlige hensyn og forpligtelser, som et formelt tilhørsforhold til Kongehuset som institution indebærer.

Alle fire børnebørn fastholder deres plads i arvefølgen.

Læs mere om: