Prins Joachims job og løn skal op i Folketinget

Foto: Hanne Juul
Prins Joachims nye job som Forsvarsattaché på ambassaden i Paris betyder, at han samtidig tager fast ophold i Paris sammen med prinsesse Marie. Når det sker, skal prinsen ifølge grundloven indhente samtykke fra Folketinget og dét forslag fremsætter statsminister Mette Frederiksen i morgen.

Statsminister Mette Frederiksen vil i morgen fremsætte beslutningsforslag om årpenge til prins Joachim i Folketinget. Det sker fordi prinsen fra 1. september begynder et ny job som forsvarsattaché på ambassaden i Paris og jobbet er ulønnet, fordi prinsen oppebærer såkaldte årpenge.

Men fordi prinsen og prinsesse Marie de næste tre år skal opholde sig i udlandet, står der i grundloven, at det kræver Folketingets samtykke, hvis prins Joachims apanage skal følge med, så længe han bestrider stillingen i Paris.

Det skriver Statsministeriet i en pressemeddelse, hvor det også fremgår, at beslutningsforslaget, som ventes vedtaget efter andenbehandlingen om et par uger, vil blive fremsat, fordi prins Joachim ikke får løn i sin nye stilling, fordi han som kongelig får apanage.

Spar 281 kr. på 13. nr. af BILLED-BLADETKlik her og læs hvordan

Normalt følger der også betalte udgifter til bolig, skole og lignende med stillingen som Forsvarsattaché, men heller ikke dét vil blive dækket af Forsvarsministeriet, der dog vil betale for de udgifter prinsen kommer til at få i forbindelse med tjenesterejser, kontorhold og repræsentation.

 

 

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden