Tirsdag, 17. juni 2014 - af af Ulrik Ulriksen

Prins Nikolai begynder i 10. klasse på kostskole

Prins Nikolai kostskole
Prins Nikolai
Foto: Niels Henrik Dam
Efter sommerferien bliver det helt nye rammer for prins Joachims ældste søn, når prins Nikolai begynder på Herlufsholm kostskole.

Prins Nikolai er netop i fuld sving med at færdiggøre sin 9. klasses afgangseksamen fra Krebs’ Skole i København. Efter sommerferien fortsætter han sin skolegang som kostelev på Herlufsholm Skole i Næstved et pænt stykke syd for København.

Den 14-årige prins, der fylder 15 år den 28. august, skal begynde i 10. klasse, og ikke i gymnasiets 1. G, som mange af hans klassekammerater fra 9. klasse på Krebs Skole, der spredes på gymnasieskoler over det meste af København.

Nikolai har sandsynligvis, efter en god snak med forældre prins Joachim og grevinde Alexandra, vurderet, at det var bedst med et år i 10. klassen, før han med stor sandsynlighed tager hul på det treårige gymnasieforløb på Herlufsholm Skole efter sommerferien 2015.

Det kan ikke undgå at blive at blive et specielt år for Nikolai på Herlufsholm. Således fylder skolen 450 år den 23. maj 2015, og det fejres med et brag af et jubilæumsår, der strækker sig fra Nikolais skolestart i august og helt frem til den store jubilæumsdag næste år. Året byder på fester og særlige aktiviteter som historiske temadage, jubilæumskoncert i kirken og fornemt fakkeltog.

Herlufsholm har 625 elever, hvoraf de 275 er kostelever.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden