Mandag, 4. april 2011 - af af Henrik Salling

Prins Nikolai og Felix donerede penge til grønlandske børn

Prins Joachim, prinsesse Marie, prins Nikolai og prins Felix

Prins Joachim, prinsesse Marie, prins Nikolai og prins Felix

Foto: Martin Høien/BILLED-BLADET
Prinserne Nikolai og Felix uddelte fra deres fælles fond 50.000 kroner til et børne-it-akademi.

Selv om prinsesse Marie stjal billedet, var det egentlig prins Nikolai og prins Felix, som var dagens hovedpersoner, da der var donationsuddeling på universitetet i Nuuk.

Det var nemlig første gang, at prinsernes fælles fond kunne give en kontant gave videre til velgørende formål. Og valget faldt på oprettelsen af et børne-it-akademi.

Ikke gamle nok

Prinserne er dog stadig ikke gamle nok til at deltage i fondsarbejdet, men de lyttede interesseret med, da deres far, prins Joachim, motiverede pengegaven til Røde Kors i Grønland.

- Drengene er jo ikke helt gamle nok til at sidde i bestyrelsen, så de har indtil videre ikke haft indflydelse på, hvad pengene går til, sagde prins Joachim.

De 50.000 kroner fra fonden skal som nævnt bruges til oprettelse af et it-akademi for børn, og det er meningen, at 18 grønlandske børn skal deltage i projektet, som strækker sig over seks weekender.

- Er prinserne selv gode til at håndtere en computer?

- Jeg tror, de kan betydeligt mere, end de fortæller os voksne, smilede prinsen, som til uddelingen var klædt i kamikker og hvid anorak, som det sig hør og bør.

Henrik har det bedst derhjemme

Der var i det hele taget tale om et firkløver, som i den grad hyggede sig på grønlandsbesøgets sidste dag. Der blev holdt i hånd, og prins Joachim viste endnu en gang, at han og Marie er en fantastisk duo til at repræsentere Danmark.

Dagen efter gik turen tilbage til Danmark efter en lille uge i det kolde nord.

- Har De savnet deres lille søn, mens De har været væk?

- Ja, selvfølgelig. Men han er hjemme med sin dejlige barnepige og hygger sig i vuggestuen. Og han har det allerbedst, når han er i sit vante miljø, smilede prinsessen.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden