4. apr. 2011
Af af Henrik Salling

Prins Nikolai og Felix donerede penge til grønlandske børn

Prins Joachim, prinsesse Marie, prins Nikolai og prins Felix
Prins Joachim, prinsesse Marie, prins Nikolai og prins Felix
Foto: Martin Høien/BILLED-BLADET
Prinserne Nikolai og Felix uddelte fra deres fælles fond 50.000 kroner til et børne-it-akademi.

Selv om prinsesse Marie stjal billedet, var det egentlig prins Nikolai og prins Felix, som var dagens hovedpersoner, da der var donationsuddeling på universitetet i Nuuk.

Det var nemlig første gang, at prinsernes fælles fond kunne give en kontant gave videre til velgørende formål. Og valget faldt på oprettelsen af et børne-it-akademi.

Ikke gamle nok

Prinserne er dog stadig ikke gamle nok til at deltage i fondsarbejdet, men de lyttede interesseret med, da deres far, prins Joachim, motiverede pengegaven til Røde Kors i Grønland.

- Drengene er jo ikke helt gamle nok til at sidde i bestyrelsen, så de har indtil videre ikke haft indflydelse på, hvad pengene går til, sagde prins Joachim.

De 50.000 kroner fra fonden skal som nævnt bruges til oprettelse af et it-akademi for børn, og det er meningen, at 18 grønlandske børn skal deltage i projektet, som strækker sig over seks weekender.

- Er prinserne selv gode til at håndtere en computer?

- Jeg tror, de kan betydeligt mere, end de fortæller os voksne, smilede prinsen, som til uddelingen var klædt i kamikker og hvid anorak, som det sig hør og bør.

Henrik har det bedst derhjemme

Der var i det hele taget tale om et firkløver, som i den grad hyggede sig på grønlandsbesøgets sidste dag. Der blev holdt i hånd, og prins Joachim viste endnu en gang, at han og Marie er en fantastisk duo til at repræsentere Danmark.

Dagen efter gik turen tilbage til Danmark efter en lille uge i det kolde nord.

- Har De savnet deres lille søn, mens De har været væk?

- Ja, selvfølgelig. Men han er hjemme med sin dejlige barnepige og hygger sig i vuggestuen. Og han har det allerbedst, når han er i sit vante miljø, smilede prinsessen.

Læs mere om: