1. mar. 2011
Af af Trine Larsen

Prins Nikolai og prins Felix på ski

Prins Felix i fin stil ned ad bjerget i Bretaye.
Prins Felix i fin stil ned ad bjerget i Bretaye.
Foto: Martin Høien/BILLED-BLADET
Først næste år skal prinsesse Marie lære sin lille søn, prins Henrik, at stå på ski, så endnu har prins Felix og prins Nikolai deres far for sig selv på pisterne. Og prinserne er enige om, at vinterferien er den bedste ferie på året.

Solen skinner fra en blå himmel, og alt ånder idyl, da BILLED-BLADET møder den kongelige familie fra Schackenborg under deres ferie i Bretaye i Schweiz, hvor prinsesse Maries familie i mange år har haft deres chalet højt oppe i skiterrænet. Men prinsessen og de tre skiglade prinser kunne godt ønske sig lidt mere sne.

- Det har ikke sneet siden nytår, og nu er den sne, der er tilbage slidt og nedkørt. Flere pister er desværre lukkede, og det er helt usædvanligt for årstiden. Men endnu går det, fordi vi er så højt oppe, så vi er da på ski fra tidlig morgen til sen aften. Og de to dér er jo ikke til at få af skiene, ler prins Joachim og peger på prins Felix og prins Nikolai. Selv om de to drenge kun står én gang om året, er de blevet så dygtige, at de nu kan tage de svære pister sammen med deres far og prinsesse Marie.

- Ja, nu er det rigtig sjovt, fordi vi kan stå på ski sammen alle sammen. Det er meget hyggeligt, siger prins Joachim og fortæller, at prinserne synes, det er årets bedste ferie.

- Prins Nikolai ligefrem tæller timerne han er på ski, ler prins Joachim, mens sønnerne plager om at tage endnu en tur med liften op på bjerget alene.

- Nej, I må vente lidt, siger prins Joachim, der har nok at gøre med at holde styr på sine livlige sønner.

Læs mere om: