Prinsesse Alexandra afslører ukendt side af sig selv

Prinsesse Alexandra. 

Prinsesse Alexandra. 

Foto: Jesper Sunesen
I et stort interview med BILLED-BLADET fortæller prinsesse Alexandra om en særlig passion, som hun dyrker på Egeskov Slot, og som i høj grad imponerer hendes mand, greve Michael.

Prinsesse Alexandra, 49, har fundet sig rigtig godt tilrette på Egeskov Slot på Fyn, efter at hun for et år siden blev gift med greve Michael Ahlefeldt-Laurvig-Bille, 55.

Blandt de gøremål, som hun nyder at udføre og har brugt rigtig meget tid på er udformningen af haveanlæg i slotsparken.

Mormor vakte interesse

Indtil videre har prinsesse Alexandra designet hele to flotte nye haveanlæg, Solens Have og Vandhaven. 

Prinsesse Alexandra og greve Michael i den fortryllende Vandhave, som prinsessen har designet. 
Foto: Jesper Sunesen

Prinsesse Alexandra og greve Michael i den fortryllende Vandhave, som prinsessen har designet. 

– Jeg har været så heldig, at min mormor (dronning Ingrid, red.) har vakt min interesse for det, da jeg var ganske ung. Det begyndte med, at hun tog mig med ud i haven på Gråsten Slot, hvor vi kiggede på blomster, og hun viste mig, hvordan man skal klippe dem og derefter sætte dem i vand og lave buketter. Jeg fik lov til at øve mig på at lave nogle til nogle middage, fortæller Alexandra.

Kørte havetraktor

– Og så har jeg altid bare godt kunnet lide blomster og havearbejde. I Paris, hvor jeg ikke havde en have, havde jeg krydderurter på min balkon, og i Tyskland havde jeg så en rigtig stor have, hvor jeg var virkelig aktiv og sad på havetraktoren tre til fire timer hver uge, så jeg ved, hvad det indebærer. Og så har Michael været så fantastisk, lyder det rosende fra prinsessen om sin mand, der straks svarer.

BILLED-BLADET som abonnement?Klik her og læs hvordan!

– Det her er nok den største downgrading, jeg har hørt længe af min dejlige kone. Jeg vil illustrere det således, at da Alexandra skulle lave sin første have på min opfordring, kom vores dygtige gartner og bad om en planteplan. Så gik du ellers i gang, og 3-4 dage efter kom der en haveplan koloreret med vandfarver, delt op i felter med de latinske og engelske navne på planterne. Siden har der været fuldstændig ro fra vores gartner. Så det er langt mere end at have været lidt sammen med mormor og urtepotter i Paris, lyder det kærligt fra greve Michael.

Du kan læse hele interviewet, hvori prinsesse Alexandra og greve Michael fortæller om deres første år som ægtefolk, familielivet med sammenbragte børn og den anderledes hverdag under coronakrisen samt se flotte billeder af parret på Egeskov Slot i det nye nummer af BILLED-BLADET. 

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden