Lørdag, 28. november 2020 - af Trine Larsen

Prinsesse Alexandra fortæller: Sådan er mit forhold til Frederik og Joachim

Prinsesse Alexandra.
Prinsesse Alexandra.
Foto: Hanne Juul / BILLED-BLADET
Prinsesse Alexandra, der i sidste uge kunne fejre sin 50 års fødselsdag, har givet interview til BILLED-BLADET, fortæller i den anledning også om sine sommerferier på Gråsten Slot, som hidtil har været hendes eneste faste holdepunkt i Danmark - og om forholdet til sine danske fætre, kronprins Frederik og prins Joachim

Prinsesse Alexandra af Berleburg er via sit mødrende ophav, prinsesse Benedikte, i tæt familie med den danske kongefamilie og med dronning Margrethe som både gudmor og moster, er prinsessen en naturlig gæst til de store kongelige fester og begivenheder.

Derfor har prinsessen også gennem årene skabt et nært og godt forhld til sine to danske fætre, kronprins Frederik og prins Joachim, som også ligger tæt på prinsessen aldersmæssigt.

Når deres forhold er så tæt og fortroligt som det er, skyldes det, at de som børn og unge holdt alle deres ferier sammen, selvom de boede i hvert sit land. For lange, glade uforglemmelige sommerferier hos mormor, dronning Ingrid på Gråsten Slot, er dét der stadig binder dem sammen.

- Vi er stadig meget tætte. Når vi har mulighed for det og har tid til at se hinanden. Det bliver desværre mindre og mindre, fordi alle er bundet op med arbejde, børn og pligter, men ja. Når vi mødes har vi øjeblikkelig kontaktog har det rigtig morsomt med hiannden, fortæller prinsesse Alexandra varmt om sine to fætre, som hun tydeligt holder meget af - godt sekunderet af sin mand, grev Michael Ahlefeldt Laurvis-Bille, som inden han giftede sig med Alexandra også var en god ven af begge prinser og derfor også en fast gæst til de store fester i kongehuset.

  Læs hele det store, kærlighedsfyldte, ærlige og sjældne interiew i BILLED-BLADET, som er på gaden nu.
   

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden