23. maj. 2022
Af Luise Marie Bekker

Prinsesse Benedikte dagen derpå: Strålede til medaljeoverrækkelse

https://imgix.billedbladet.dk/media/article/benedikte_specialolympics_5_stor_beskaaret.jpg
Foto: Lasse Lagoni
Efter fejringen af majestæten i Tivoli lørdag tog prinsesse Benedikte søndag turen til Kolding for at besøge Special Olympics Idrætsfestival.

Prinsesse Benedikte så oven på en travl lørdag særdeles chik ud, da hun søndag ankom til Kolding for blandt andet at overvære opvisninger og overrække medaljer ved Special Olympics Idrætsfestival.

https://imgix.billedbladet.dk/benedikte_specialolympics_7_lille_beskaaret.jpg
Foto: Lasse Lagoni

Vakte stor glæde

Det royale besøg vakte stor glæde blandt de mange deltagere, og prinsesse Benedikte stillede velvilligt op til fotografering med flere atleter, inden hun overrakte medaljer i håndboldturneringen.

https://imgix.billedbladet.dk/benedikte_specialolympics_6_lille_beskaaret.jpg
Foto: Lasse Lagoni

Hun overværede desuden, hvordan atleterne fik lavet en sundhedsrapport og fik undersøgt bl.a. tænder, øjne og fysik og fik gode kostråd i sundhedsprogrammet Healthy Athletes.

Gymnastikopvisning og "X Factor"-sang

Herefter samledes de mere end 1.200 deltagende idrætsudøvere med udviklingshandicap og deres trænere, ledere og frivillige for sidste gang i Sydbank Arena oven på formiddagens finaler og præmieoverrækkelser til festivalens afslutningsceremoni.

Den bød på både gymnastikopvisning, sange ved den lokale X Factor-deltager Sofie Thomsen, taler og ikke mindst klapsalver, krammere og high fives i stor stil, inden stafetten blev givet videre til Frederikshavn Kommune, der skal være vært for den næste udgave af Special Olympics Idrætsfestival i 2024.

https://imgix.billedbladet.dk/benedikte_specialolympics_8_lille_beskaaret.jpg
Foto: Lasse Lagoni

Læs mere om: