Lørdag, 6. maj 2017 - af Henrik Salling

Prinsesse Benedikte fejrede Bernadottehjemmet

Prinsesse Benedikte.

Prinsesse Benedikte.

Foto: Claus Fisker
To besøg var målet for prinsesse Benedikte, da hun fredag eftermiddag besøgte Hadsund.

Prinsesse Benedikte er naturligvis stadig i sorg efter tabet af ægtefællen, prins Richard, som døde den 13. marts.

Men prinsessen svigter ikke sine mange opgaver og fredag eftermiddag var hendes kongelige kalender besat med to besøg i den nordjyske by Hadsund.

Først besøgte prinsessen designvirksomheden Rikki Tikki, hvor hun fik en rundvisning og blandt andet besøgte virksomhedens showroom, hvor hun så på de nyeste tendenser indenfor boligindretning.

Herefter gik turen til Bernadottehjemmet, som præcis den 5. maj (på Danmarks befrielse) kunne fejre sit 40-års jubilæum.

VIDEO: Prinsesse Benedikte lykønskede Danmarks dygtige para-atleter

Prinsesse Benedikte i mors fodspor

For 40 år siden blev plejehjemmet indviet af prinsessens mor, dronning Ingrid, og Folke Bernadotte, som har lagt navn til det hyggelige plejehjem i Hadsunds midtby.

Under besøget fik prinsessen lejlighed til at hilse på nogle af beboerne, blandt andre Ernie Møller Sørensen, som har boet på hjemmet i syv år og som i dagens anledning var dagens "blomsterpige". Ernie havde også holdt beboernes tale, da der dagen i forvejen var blevet holdt en større middag i anledning af jubilæet.

Folke Bernadotte, greve af Wisborg. var en svensk diplomat. Han var fætter til Dronning Ingrids farm kong Gustav VI Adolf og han er mest kendt for sit arbejde med at få frigivet danske og norske fanger fra tyske koncentrationslejre i slutningen af 2. verdenskrig og organiseringen af hjemtransporten af i alt 15.000 skandinaviske fanger med den hvide busser.

 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden