Søndag, 20. september 2020 - af Laura Dalgård Hansen

Prinsesse Benedikte: Jeg har altid beundret hende

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.
Prinsesse Benedikte er en stor beundrer af islandske Vigdis Finnbogadóttir, som i 1980 blev verdens første kvindelige, folkevalgte præsident.

Prinsesse Benedikte har siden 1984 som protektor gjort en stor indsats i Olave Baden-Powell Society, og da de lørdag holdt møde, benyttede hun og de øvrige medlemmer lejligheden til også at opleve udstillingen om en af verdens store, kvindelige forbilleder.

Det er i år 40 år siden, islandske Vigdis Finnbogadóttir blev verdens første kvindelige, folkevalgte præsident, og i Nordatlantens Brygge nød prinsesse Benedikte udstillingen om den verdensberømte kvinde.

Fik Island på verdenskortet 

- Jeg har altid beundret hende. Hun fik virkelig sat Island på verdenskortet, lød det fra prinsessen, som flere gange selv har mødt Vigdis Finnbogadóttir.

- Det er en meget fin udstilling om en kvinde, som jeg sætter meget, meget højt. Jeg har mødt hende mange gange. Jeg synes, udstillingen virkelig giver hendes udstråling og hendes interesser. Hendes varme og hendes klogskab, hendes humor. Den er meget fin. Den er rigtig, rigtig god.

Se og hør prinsesse Benedikte fortælle om den flotte udstilling i videoen herover.

Udstillingen om verdens første kvindelige, folkevalgte præsident, Vigdis Finnbogadóttir, kan opleves i Nordatlantens Brygge på Christianshavn frem til den 18. oktober.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden