21. maj. 2015
Af af Henrik Salling

Prinsesse Benedikte: Jeg vil ikke bare være en kransekagefigur

Prinsesse Benedikte er meget glad for sit arbejde som protektor for SOS Børnebyerne
Prinsesse Benedikte er meget glad for sit arbejde som protektor for SOS Børnebyerne
Foto: Martin Høien/BILLED-BLADET
Dronning Margrethes søster, prinsesse Benedikte, har i 20 år arbejdet for at sikre et bedre liv for fattige og udsatte børn i udlandet.

Da prinsesse Benedikte for 20 år siden blev spurgt, om hun ville være protektor for SOS Børnebyerne, var hun ikke lang tid om at sige ja.

Og når hun ser tilbage på samarbejdet, betegner hun det da også som meget spændende.

Prinsesse Benedikte havde ét krav

Prinsessen havde dog bare et enkelt krav, inden hun sagde ja.

- Jeg ville ikke bare være en kransekagefigur. Da jeg blev spurgt, var det vigtigt for mig, at jeg også kom ud for at se, hvordan arbejdet blev gjort. Se, hvordan hjælpen foregår. Det var vigtigt for min beslutning, at jeg skulle være en aktiv protektor. Man forstår jo først, hvordan der arbejdes, når man selv tager ud for at besøge børnebyerne, siger prinsesse Benedikte i et stort interview med BILLED-BLADET.

Prinsesse Benedikte fik årets familiepris

Hendes arbejde med organisationen er netop årsagen til, at prinsesse Benedikte for nylig modtog organisationens Familiepris 2015.

- Jeg er meget beæret over at få SOS Børnebyernes Familiepris 2015 og havde absolut ikke regnet med det, siger hun til BILLED-BLADET.

Prinsessen kan ikke sætte fingeren på den begivenhed, der har gjort størst indtryk på hende i løbet af de 20 år, men hver gang hun har besøgt en børneby, har det vist hende, at det nytter at samle penge ind og hjælpe på den måde.

Og det har gjort indtryk.

LÆS HELE DET STORE INTERVIEW MED PRINSESSE BENEDIKTE I DET NYE NUMMER AF BILLED-BLADET

Læs mere om: