11. dec. 2014
Af af Ulrik Ulriksen

Prinsesse Benedikte ramte lige i julehjertet

Prinsesse Benedikte
Prinsesse Benedikte
Foto: Lars H. Laursen
På en musikalsk og magisk aften i Helligåndskirken blev prinsesse Benedikte rørt helt ind i julehjertet af Lucia-pigerne og deres ældre korkammerater fra Sank Annæ-skolen i København.

Et af julens højdepunkter for prinsesse Benedikte er at sidde på forreste række i Helligåndskirken og nyde skønsang fra Sankt Annæ pigekor.

Igen i år var prinsessen æresgæst til den altid velbesøgte december-koncert, hvor der bliver sunget alt fra "Glade Jul" og "En rose så jeg skyde".

Aftenens absolutte højdepunkt var de helt unge korpigers Lucia-optog og himmelske fortolkning af Sankta Lucia.

Luciapigerne tryllebandt

Klædt som ægte Luciapiger med krans i håret og lys i hænderne svævede de dygtige korsangerinder ind i kirkens mørke, som blev mere og mere oplyst af de levende lys i takt med, at flere korsangerinder trådte ind i kirkerummet.

Prinsesse Benedikte, der er korets protektor, var dybt rørt helt ind i det inderste af sit julehjerte, og hun smilede venligt til pigerne, mens de sang så smukt som aldrig før og gjorde den tidlige Lucia-fest, et par dage før selve Lucia-dagen 13. december, til en uforglemmelig oplevelse.

Alle på bænkene i den fyldte kirke var tryllebundet af den magiske sang fra pigerne, som sammen med de ældre elever fra koret leverede en exceptionel julekoncert, der også bød på harpe-musik, violinsolo og en stærk chefdirigent.

Reception indledte koncerten

Sidstnævnte fik efter koncerten særlig mange roser af den royale koncertgæst.

Prinsesse Benedikte havde flere fra sin stab på Amalienborg med sig i kirken til en hyggelig aften, der blev indledt med en lille champagne-reception.

En perfekt opvarmning til en smuk december-aften i Helligåndskirken i København.

Læs mere om: