9. maj. 2020
Af Lone Vandborg

Prinsesse Benedikte sender særlig hilsen til corona-ramte

Prinsesse Benedikte
Prinsesse Benedikte
Foto: Martin Høien
Prinsesse Benedikte sender en rørende hilsen gennem Alzheimerforeningen.

Prinsesse Benedikte er protektor for Alzheimerforeningen.

Og her under corona-krisen sender hun en særlig hilsen ud til de cirka 90.000 mennesker med demens og deres pårørende, som er ekstra hårdt ramt.

Rørende hilsen

"Vi har alle oplevet, hvordan coronavirussen har ændret vores samfund radikalt fra den ene dag til den anden. Men for mennesker med demenssygdommen, der i forvejen kan have svært ved at begribe hverdagen og huske daglige rutiner, må det være en endnu større udfordring at forstå og huske alle de nye tiltag med afstand, håndvask og isolation.
Jeg sender min dybeste medfølelse til de mennesker, der oplever at være afskåret fra kontakt med deres kære på grund af smittefaren. Jeg ved, hvor meget det betyder, hvis omverden er i stand til at give en kærlig og hjælpende hånd og møde et demensramt menneske med øjenkontakt, ro og venlighed. Jeg sender også tanker og støtte til de hjemmeboende mennesker med demens og deres pårørende, der nu står alene med at få en hverdagen til at hænge sammen".

Selv påvirket

Prinsesse Benedikte og resten af kongefamilien har selv måtte aflyse alle arrangementer på grund af nedlukningen. Især var det tydeligt, da dronning Margrethe fyldte 80 år den 16. april.

Læs mere om: