Onsdag, 2. oktober 2019 - af Helle Skram de Fries

Prinsesse Benedikte uddelte fornemme balletpriser

Foto: Jacob Stage
Prinsesse Benedikte uddelte to balletpriser på Falkonergården Gymnasium.

Travle prinsesse Benedikte tog hul på oktober på Frederiksberg, hvor hun uddelte to fornemme priser for Ballettens Venner, som prinsessen er protektrice for.

Ballettens Venners hæderspris 2019 gik til tidligere solodanser, balletmester, instruktør og balletpædagog Johnny Eliasen.

Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig?
Klik her og læs hvordan

Danse ville du

Hædersprisen på 30.000 kroner blev af formanden for Ballettens Venner, Hanne Outzen, motiveret med bl.a. følgende ord:

“Du kom på Det Kongelige Teaters Balletskole som 7-årig i 1956, men blev som 13-årig bortvist af disciplinære årsager. Men talent kan ikke holdes nede, og danse ville du. Og i 1966 kom du ind som aspirant på Det Kongelige Teater, hvor Flemming Flindt var balletmester.”

 

Internationalt efterspurgt

I 1972 blev det til en solodansertitel. Johnny Eliasen stoppede i 2001 på Det Kongelige Teater og blev efterfølgende en internationalt efterspurgt balletpædagog og instruktør og har haft en imponerende karriere.

Applauspris

Prinsesse Benedikte overrakte endnu en pris – nemlig Ballettens Venners Applauspris på 20.000 kroner til danser, koreograf, pædagog og kunstnerisk leder Marie Brolin-Tani, der fik blandt andet følgende motiveringsord med af formanden for Ballettens Venner Hanne Outzen.   "Med grænseløs energi, en stor arbejdskapacitet og utrættelig vilje til at ville dansen, har du igennem en lang årrække sat dine tydelige spor i det danske danselandskab.     

 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden