25. okt. 2018
Af Henrik Salling

Prinsesse Benediktes fødselsdag markeres med stor udstilling

Prinsesse Benedikte
Prinsesse Benedikte
Foto: Claus Fisker
Koldinghus slår den 28. april dørene op for en kæmpe udstilling om prinsesse Benedikte i anledning af prinsessens 75-års fødselsdag.

Den 29. april 2019 fylder prinsesse Benedikte 75 år, og det har Koldinghus så absolut tænkt sig at fejre. Det kommer til at ske med en stor udstilling om prinsessen, som også er protektor for museet i Kolding.

I udstillingen vil man gennem et udvalg af prinsessens personlige brugs- og beklædningsgenstande komme helt tæt på den personlige historie.

Brudekjolen på udstilling

Udover gallakjoler, smykker og ordener vil besøgende på Koldinghus også kunne opleve prinsessens brudekjole fra 1968. Den repræsenterer ikke alene ægteskabet mellem prinsesse Benedikte og prins Richard, men er samtidig også et stærkt symbol på en afspænding i det dansk-tyske forhold, som stadig sidst i 1960’erne og begyndelsen af 1970’erne var præget af besættelsestiden.

Det bliver i museets store ruinsal, at man vil kunne opleve udstillingen, og hver etage behandler et centralt tema, som har været omdrejningspunkt i prinsessens liv og virke.

Med udgangspunkt i prinsessens protektionsarbejde sætter udstillingen fokus på en række temaer, f.eks. globalisering, velfærdsstaten, humanitært arbejde og demokrati.

Læs mere om: