Lørdag, 26. december 2015 — af Dorte Quist

Prinsesse Dianas børnebog solgt for 33.000 kroner

Foto: AOP
Prinsesse Diana skrev sit navn med rødt blæk i en bogen, da hun var fire år gammel. Nu er den et samlerobjekt i England.

En bog, som har tilhørt en meget ung lady Diana Spencer, er blevet solgt for 3.000 pund på en auktion i England. Diana skrev sit navn med rødt blæk i bogen, som er en førsteudgave fra 1949 af Enid blytons "Noddy Goes To Toyland", tilbage i 1960'erne, og den er nu købt af en privat engelsk samler.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Bogen blev solgt sammen med to andre Noddy-bøger, som har tilhørt prinsesse Dianas to ældre søstre, lady Sarah McCorquodale og Jane Fellowes.

Gave til en tjener

I 1975, hvor de tre Spencer-søstre var vokset fra bøgerne, blev de givet til en tjener i den kongelige husholdning, Ian Scott Hunter. Han havde små børn, som passede til bøgernes aldergruppe, og husholdersken på Sandringham Estate, hvor prinsesse Diana voksede op, forærede ham de tre bøger, som var i en boks.

Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig?
Klik her og læs hvordan
Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig? Klik her og læs hvordan

Bøgerne har været solgt flere gange på auktion, men denne gang blev de solgt til tre gange vurderingen på 1.000 pund.

Prinsesse Diana er stadig en meget populær person hos den engelske offentlighed, og mange velhavere samler på hendes ting. Især de ting som hun enten har signeret eller som stammer fra hendes banrdom har stor interesse og blive solgt for meget store beløb på auktioner.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden