6. jun. 2015
Af af Trine Larsen

Prinsesse Isabella døbte færge på Samsø

Prinsesse Isabella
Prinsesse Isabella.
Foto: Jesper Sunesen/BILLED-BLADET
Isabella var i topform på Samsø. Og det var tydeligt, at den otteårlige prinsessen tog sin første arbejdsopgave meget alvorligt.

Klask, sagde det mod skibsskroget, da prinsesse Isabella i Sælvig Havn på Samsø, døbte færgen til Hou i sit eget navn på sin første officielle opgave.

Den opgave klarede Isabella perfekt, og kronprinsesse Mary kunne ikke have været mere stolt af sin dygtige datter.

Behandlet som en rockstjerne

Sammen med sin mor, kronprinsesse Mary, ankom Isabella ved 13-tiden på Samsø for at navngive Europas første biogas færge.

Prinsessen ankom til Sælvig, og så snart hun steg ud af bilen, blev hun behandlet som en rockstjerne. Fremmødte tilskuere skreg og jublede af glæde, og kronprinsesse Mary og Isabelle tog sig god tid på havnen, inden de gik hen til en scene på kajen ved siden af skibet, hvor dåben skulle foregå.

Borgmester Marcel Meijer holdt tale, og imens stod prinsesse Isabella spændt ved siden af sin stolte mor og ventede med sin fine blomsterbuket i hånden.

- Skal jeg holde dine blomster, spurgte Mary sin datter, der til gengæld fik en saks, så hun kunne klippe snoren.

Resolut gik Isabella hen, og med et snuptag klippede hun snoren, så flasken med Samsø solbærsaft drønede mod skibet og gik i stykker, helt efter planen.

Bagefter var der rundvisning på færgen og Isabella fik også lov at komme op på broen - inden hun fik overrakt et fint smykkesæt i dåbsgave.

Prinsesse Isabella
Prinsesse Isabella og kronprinsesse Mary gav sig god tid til at hilse på de mange fremmødte ved ankomsten til Samsø.
Foto: Jesper Sunesen/BILLED-BLADET

Læs mere om: