6. jun. 2015
Af af Ulrik Ulriksen

Prinsesse Isabellas vilde dag på Samsø

https://imgix.billedbladet.dk/media/article/bb-68686.jpg
Foto: Hanne Juul
Prinsesse Isabella og kronprinsesse Mary har en travl og ret vild dag i vente på Samsø, hvor en færge skal døbes og øens vilde natur skal udforskes.

Prinsesse Isabella skal i dag på sin allerførste officielle opgave for kongehuset, når hun er hovedperson på en vild og særdeles begivenhedsrig lørdag på Samsø. Isabella og kronprinsesse Mary ankommer til Samsø klokken 13.45 og modtages af øens hollandsk-fødte borgmester Marcel Meijer. Dagens vigtigste punkt er en færgedåb i Sælvig Havn. Den otteårige prinsesse skal navngive den lokale Samsø-færge, der får navnet ”Prinsesse Isabella”. Dåben foregår ved, at prinsessen klipper en snor over, så en flaske med solbærsaft knuses mod skibets side. Og så går det ellers derudaf med en masse andre spændenden aktiviteter. Isabella og kronprinsesse Mary bliver vist rundt på færgen af rederidirektør Carsten Kruse, og så overrækkes der gaver til prinsessen og hendes mor på havnepladsen. Herefter går turen til Samsø Bær, hvor den royale duo skal på hårdt arbejde. Der skal plukkes jordbær. Og så bliver det endelig vildt.

Ø-besøget rundes af på Samsø Naturskole, hvor de kongelige skal opleve en bid a Samsøs vilde natur med majestætiske ørne, ugler og lynhurtige falke. Isabella komme helt tæt på naturen og får lov at holde en af fuglene. Der bliver også mulighed for en vandring blandt får, væddere og lam, og de kongelige gæster skal ud til ruse i fjorden og se nærmere på rejefiskeri.

Klokken 17.00 vinker Isabella og hendes mor farvel til Samsø efter en travl og sikkert fantastisk dag. BILLED-BLADET.dk dækker de kongeliges Sams-ekspedition, og du kan følge med i udviklingen i løbet af dagen.

Læs mere om: