Prinsesse Marie åbnede madfestival

Prinsesse Marie ved åbningen af Copenhagen Cooking.

Prinsesse Marie ved åbningen af Copenhagen Cooking.

Martin Høien/BILLED-BLADET
Prinsesse Marie holdt en veloplagt tale som indledning, da hun som protektor for Copenhagen Cooking åbnede Copenhagen Cooking på restaurant Toldboden i København.

Det var en veloplagt og velformuleret tale, prinsesse Marie holdt, da hun åbnede den københavnske madfestival.

- Madkulturen betyder noget for os alle sammen. For 10-15 år siden begyndte en gastronomisk revolution i København, som har bredt sig til hele landet, ja hele Skandiavien, fortalte prinsessen og hentydede til superkokken René Redzepi og hans berømte Noma-restaurant.

- Hvert år kommer der flere Michelin-stjerner til København og til Danmark og stadig flere spændende koncepter og lovende kokke slutter sig til det gode selskab. Det skandinaviske og danske madlandskab ændrer sig hastigt uden at glemme vores lækre smørrebrød. København bliver konstant omtalt som en af de vigtigste gastronomiske byer i verden, lød det fra prinsesse Marie, der så frem til gode, kulinariske oplevelser.

- De næste 10 dage er der flere end 150 unikke events i København og jeg glæder mig til at opleve og smage festivallen. Velbekomme, sluttede en solbrun og elegant prinsesse Marie, før hun sluttede sig til langbordet langs med kajen ved Nordre Toldbod, hvor hun i øvrigt sad med en fantastisk udsigt til dronningens skib, Dannebrog.

Sammen med de øvrige gæster fik prinsesse Marie serveret dampede muslinger med sauce og grøntsager.

Det er 11. gang, der afholdes Copenhagen Cooking.

 

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden