Fredag, 4. november 2011 — af af Trine Larsen i Tokyo, Japan

Prinsesse Marie åbner De vilde svaner-udstilling i Japan

Prinsesse Marie
Gravide prinsesse Marie så smuk ud med opsat hår i en chignon og iført en blå og hvid silkekjole, sort jakke og silkesko.
Foto: Krestine Havemann
Prins Joachim og prinsesse Marie åbnede i aftes i den japanske hovedstad dronning Margrethes decoupage-udstilling, der danner baggrund for filmen, ”De vilde svaner”.

Det skete i Tokyo-bydelen Shibuya-ku, lige over for den danske ambassade og under overværelsen af kejser Akihitos bror, prins Masahito Hitachi, 76, og hans hustru, prinsesse Hanako Tsugaru, 71.

Foruden gæsterne fra den kejserlige familie var også en række ambassadører fra blandt andet USA, Storbritannien, Finland, Sverige, Island og Australien til stede.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Prins Joachim åbnede udstillingen på vegne af sin mor, dronningen, sådan som han og prinsessen tidligere har gjort andre steder i verden, heriblandt Mexico, Beijing og USA.

Det skete efter, at prinsen havde holdt en fremragende tale, hvor han ikke alene fastslog de nære bånd, der er mellem kejser-familien og kongefamilien. Prinsen berørte også den katastrofale tragedie, der ramte Japan den 11. marts og formåede alligevel også at få smilet frem hos gæsterne.

Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig?
Klik her og læs hvordan
Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig? Klik her og læs hvordan

Som en stor overraskelse for mange af gæsterne, fordi det er så usædvanligt, holdt også den fysisk skrøbelige og aldrende prins Hitachi Masahito en varm og rørende tale. Prins Hitachi optræder, ligesom resten af kejser-familien, meget sjældent offentligt, og kun ganske få japanere har set ham og familien live.

Men prins Joachim og prinsesse Maries besøg i Tokyo var undtagelsen, for åbningen af dronningens decoupage-kunst og film ville de gerne komme og kaste glans over.

Prins Hitachi benyttede i sin tale lejligheden til blandt andet at takke danskerne for al den støtte og hjælp, der er blevet givet til landet, efter at katastrofen ramte i foråret.

Derefter tog manden bag filmatiseringen af "De vilde svaner", Jacob Jørgensen, over og viste sammen med prins Joachim og prinsesse Marie de japanske kongelige gæster rundt i udstillingen.

Mens prinsesse Marie var strålende smuk med opsat hår i en chignon og iført en blå og hvid silkekjole, sort jakke og silkesko, var den japanske prinsesse iført en smuk lys ferskenfarvet silkekimono med mønster af efterårsblade, mens hendes brede bæltebånd, den såkaldte Obi, var sort med guldtråde. På fødderne havde prinsessen naturligvis de traditionelle Zori, en slags klip-klapper med strømper.

Efter at have set udstillingen gik turen over gaden til reception på den danske ambassade.

I dag besøger prinseparret en af Japans største bagerforretninger, Andersen Bakery, med mere end 500 forretninger i landet, ligesom de skal besøge kejseren og kejserinden på paladset Kyuden, inden de slutter dagen af med at overrække Dansk Eksportråds diplom og prins Henriks æresmedalje til Nordic Feeling, der blandt andet importerer de danske Skagen-ure.

I morgen lørdag rejser Marie og Joachim hjem til Danmark.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden